Alexandru Slusari, despre acuzaţiile lui Vlad Bătrîncea că opoziţia nu a venit în Parlament de frica procurorului general: „Este o manipulare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Slusari

Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a declarat „că este ridicol” atunci când socialiştii acuză opoziţia că nu a venit la şedinţa Parlamentului de teama procurorului general, despre care socialiştii susţin că urma să vină în Parlament să ceară ridicarea mandatului deputatului Andrian Candu.

„Noi, cei care din august 2019 strigăm că aşteptăm procurorul după mai mulţi deputaţi vizaţi în dosare de rezonaţă, să vedem acest lucru. Este o manipulare, o trişare”, a declarat Alexandru Slusari într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui, dacă vine procurorul general în Parlament, asta înseamnă convocarea unei noi şedinţe a Biroului Permanent şi anunţarea altei şedinţe a Legislativului. Slusari a dat asigurări că Platforma DA va participa la o asemenea şedinţă şi a precizat că o aşteaptă cu nerăbdare.

Procuratura Generală a dezminţit afirmaţiile făcute de deputaţii socialişti precum că Alexandru Stoianoglo urma să vină miercuri, 2 iulie, în plenul Parlamentului pentru a cere ridicarea mandatului lui Andrian Candu.

Amintim că deputaţii socialişti Vlad Bătrîncea şi Bogdan Ţîrdea au acuzat PAS că a boicotat şedinţa Parlamentului pentru a-l ajuta pe Andrian Candu să rămână cu imunitate parlamentară, după ce s-ar fi aflat că Alexandru Stoianoglo ar urma să vină în Parlament să ceară acest lucru.

Şedinţa Parlamentului de miercuri, 2 iulie, unde urma să fie examinată asumarea de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 270 din 2018, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, a fost amânată din lipsă de cvorum. În Parlament au venit doar 49 de deputaţi din fracţiunile PSRM şi PDM. Celelalte fracţiuni parlamentare - PAS, Platforma DA, Pro Moldova, Partidul Şor şi deputaţii neafiliaţi nu s-au prezentat în plen.

Deputatul PAS Igor Grosu a declarat că prin asumarea de răspundere a Guvernului „Igor Dodon încearcă să închidă gura Parlamentului şi să facă această instituţie nefuncţională sub paravanul luptei cu COVID-19”. El a precizat că PAS este dispus să examineze proiectele de lege, dacă acestea trec prin procedură parlamentară, nu prin asumare de răspundere a Guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite