Alexandru Slusari, despre Guvernul Chicu: 100 de zile de eşecuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari califică actualul Guvern condus de premierul Ion Chicu ca fiind unul „antisocial, al corupţiei, care nu este capabil să deblocheze asistenţa macrofinaciară de la Uniunea Europeană, dar şi care nu a făcut nimic pentru depăşirea consecinţelor fraudei bancare”. Potrivit lui, timp de 100 de zile, acesta a făcut mai multe eşecuri.

Într-o postare pe Facebook, vicepreşedintele PPDA explică că Guvernul Chicu, este unul antisocial deoarece a admis majorarea până la 45 % a tarifelor la transport interurban, micşorarea indexării pensiilor pentru peste 400 de mii de pensionari şi reţinerea salariilor bugetarilor, precum şi majorarea semnificativă şi nejustificată a preţurilor la carburanţi.

Alexandru Slusari îl numeşte un „guvern al corupţiei” pentru că „a organizat un şir de licitaţii trucate pentru reabilitarea drumurilor, neavând surse de finanţare şi cu încălcarea legislaţiei achiziţiilor publice”. „Guvernul Chicu a preluat de la guvernarea Plahotniuc mai multe scheme economice criminale, în special la Metalferos şi a început să înstrăineze la preţuri derizorii proprietatea Moldovei în Ucraina”, mai scrie politicianul.

Alexandru Slusari menţionează că guvernul condus de Ion Chicu nu a făcut nimic pentru depăşirea consecinţelor fraudei bancare, prin faptul că nu a exercitat nimic din sarcinile puse prin Hotărârea Parlamentului din 17 octombrie 2019 privind raportul de elucidare a circumstanţelor devalizării sistemului bancar. De asemenea, a refuzat aplicarea moratoriului asupra legii care prevede achitarea miliardelor furate de către cetăţeni, ceea ce ar fi permis în anul 2020 disponibilizare a 853 milioane de lei pentru alte cheltuieli bugetare foarte importante. Şi nici nu întreprinde nimic în vederea recuperării banilor furaţi, punctează Vicepreşedintele Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr.

Guvernul Chicu mai este numit unul al „izolării internaţionale”. „Toata politica echilibrată se reduce la faptul că Igor Dodon merge la vacanţe de lux şi în Europa şi în Asia, vorbeşte despre fraţi români, iar ministru lui de buzunar afirmă că Federaţia Rusă a oprit conflictul militar în Transnistria”, a scris acesta. „Dar cea mai mare problemă a executivului respectiv este că obiectivul principal al acestuia este departe de interesele cetăţenilor şi ţine exclusiv de asigurare a celui al doilea mandat pentru Igor Dodon şi, implicit, libertatea lui”, a mai spus Alexandru Slusari.

Guvernul în frunte cu Ion Chicu a fost învestit la mijlocul lunii noiembrie 2019.

https://www.ipn.md/ro/alexandru-slusari-despre-guvernul-chicu-100-de-zile-de-7965_1071737.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite