Alexandru Slusari: Situaţia din Procuratură este una dezastruoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuratura a fost cea mai afectată de capturarea statului, de aceea trebuie făcute reforme profunde în justiţie. Prezent la dezbaterile publice cu tema: „Totalurile primei sesiuni a noului Parlament: pro şi contra”, organizate de Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova, Alexandru Slusari, deputat din fracţiunea blocul ACUM, Partidul Demnitate şi Adevăr, a precizat că situaţia din procuratură este dezastruoasă, transmite IPN.

„Fără procuratură funcţională, fără edificarea statului de drept, noi nu putem să mergem mai departe. Reforma justiţiei este prioritară pentru blocul ACUM”, a declarat Alexandru Slusari.

Deputatul a mai menţionat că şi celelalte priorităţi sunt foarte importante pentru Platforma DA, blocul ACUM. „Mă refer la dezvoltarea economică, a business-ului, la dezvoltarea agriculturii, la descentralizarea profundă a statului”, a spus Alexandru Slusari, care a mai menţionat că reformele se sprijină pe doi mari piloni: justiţia şi lupta cu corupţia. „Dacă nu vom realiza în scurt timp aceste două priorităţi, ne vom împotmoli şi nu vom putea merge mai departe cu celelalte reforme”, a menţionat deputatul.

Alexandru Slusari a mai declarat că guvernarea actuală nu a tăiat pensiile şi salariile, dar se pregătea să micşoreze cheltuielile de la buget cu 3,5 miliarde de lei. „Eu nu ştiu de unde ar fi fost luaţi aceşti bani de democraţi. Dacă erau pregătiţi pentru a tăia pensiile şi salariile, cum ar fi argumentat asta. Ne-am fi transformat în Coreea de Nord, dacă rămânea Plahotniuc la guvernare”, a spus deputatul.

Alexandru Slusari a mai amintit de anularea facilităţilor pentru magazinele de tip duty-free care, potrivit lui, au adus o pagubă la buget de 600 de milioane de lei doar anul trecut. „Da, noi am reuşit după negocierea cu FMI să avem o politică corectă în ce priveşte metodele indirecte de impozitare. În ce priveşte tichetele de masă, vechea guvernare ne-a lăsat un deficit de 3 miliarde de lei la bugetul asigurărilor de stat, iar cei care primesc tichete de masă nu contribuie la acest buget. Vom reveni la acest subiect când situaţia va fi mai stabilă şi nu vom avea 450 000 de pensionari cu pensie sub limita de existenţă”, a conchis Alexandru Slusari.

În ziua de marţi, 19 august, IPN a organizat dezbaterile publice cu tema „Totalurile primei sesiuni a noului Parlament: pro şi contra”. La ele au participat Grigore Novac, deputat din fracţiunea Partidului Socialiştilor, Vladimir Cebotari, deputat din fracţiunea Partidului Democrat şi Alexandru Slusari, deputat din fracţiunea Platforma Demnitate şi Adevăr, blocul ACUM şi Igor Boţan, expertul permanent al proiectului. Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul „Şor” nu şi-au delegat reprezentanţi la dezbateri.  

Dezbaterea publică cu tema „Totalurile primei sesiuni a noului Parlament: pro şi contra” face parte din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice” , desfăşurat cu susţinerea Fundaţiei germane Hanns Seidel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite