Alexandru Slusari solicită informaţii privind meritele lui Mihail Aizin, un presupus fost interlop care a fost decorat cu Gloria Muncii de Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Vicepreşedintele Platformei DA, deputatul Alexandr Slusari, a făcut o interpelare către secretarul general al aparatului preşedintelui Republicii Moldova. Acesta solicită informaţii privind „meritele cetăţeanului Mihail Aizin”, pentru care a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii şi cine anume l-a înaintat pentru a fi decorat, transmite IPN.

„Sunt foarte curios pentru care meritele Mihail Aizin a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii şi în acest context cer informaţie oficială de la Preşedinţie. Atrag atenţia societăţii şi, în special, a producătorilor autohtoni, că acest domn, dincolo de trecutul său „glorios”, mai este şi proprietarul reţelei de supermarketuri Fidesco. Probabil, nu este o coincidenţă faptul că, deja de mai bine de 6 luni, comisia parlamentară economie, buget şi finanţe blochează proiectul de lege care prevede ca pe rafturile magazinelor produsele autohtone agroalimentare să fie prezente în proporţie de minim 50 %”, spune Alexandr Slusari, citat într-un comunicat de presă al Platformei Demnitate şi Adevăr.

Potrivit anticorupţie.md, controversatul om de afaceri, Mihail Aizin, alias Kitaeţ, cunoscut în anii `90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost decorat recent de către preşedintele Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii. Aizin s-ar afla şi în spatele unor atacuri raider.

Igor Dodon a fost criticat de politicienii din opoziţie pentru decizia de a-i acorda fostului interlop Mihail Aizin ordinul Gloria Muncii. Deputatul Platformei DA Chiril Moţpan consideră că „Igor Dodon îşi bate joc de orice limite ale legalităţii”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite