Alexandru Slusari spune că Viorel Morari a fost restabilit în fruntea Procuraturii Anticorupţie pentru că ar fi fost demis ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Restabilirea lui Viorel Morari în funcţia de procuror-şef la Procuratura Anticorupţie era de aşteptat, având în vedere că a fost demis în urma unor reglări de conturi. Deputaţi din actuala coaliţie de guvernare susţin că era evident că instanţa de judecată îl va restabili în funcţie, transmite IPN.

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari, deputat din fracţiunea PPDA a blocului ACUM, susţine că, din punct de vedere juridic, Viorel Morari a fost demis ilegal, în rezultatul unor reglări de conturi în interiorul Procuraturii.

„El a fost demis cu încălcarea unui şir de articole şi era clar că instanţa îl va restabili în funcţie. În plus, statul trebuia să achite sume mari şi eu am înţeles că aceasta a fost o decizie temporară pentru ca să nu se producă prejudiciu statului. Eu sper că această decizie nu va fi pentru mult timp”, spune Alexandru Slusari.

Deputatul socialist Vlad Batrîncea susţine acelaşi lucru, că Viorel Morari a fost demis în urma unei lupte interne din sistem. Potrivit lui, în luna iunie, sute de procurori au susţinut public guvernarea PDM şi acest sistem acum se împotriveşte.

„Dacă procurorii în mod conştient nu au dat curs dosarelor în perioada anterioară, înseamnă că ei erau parte a sistemului. Actualmente, evident, ei se apără şi restabilirea lui Viorel Morari face parte dintr-un tablou. În prezent, sistemul nu a fost restartat pentru că abia am modificat legea privind Procuratura, vom modifica reglementările sistemului judiciar ca să existe comisii în format extins de apreciere a magistraţilor şi judecătorilor”, a spus parlamentarul.

Viorel Morari a fost restabilit în funcţia de procuror-şef al Procuraturii Anticorupţie. Un ordin în acest sens a fost semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu pe 17 septembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite