Alexandru Slusari: Vectorul pro-Moldova al PDM e un mesaj deschis privind viitoarea coaliţie cu socialiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari e de părere că noul vector al Partidului Democrat „Pro Moldova” e aproape un mesaj deschis privind viitoarea coaliţie cu Partidul Socialiştilor, după alegerile parlamentare. În plus, prin aceasta partidul a confirmat că nouă ani, de când se află la guvernare, nu s-a ocupat de interesele cetăţenilor Republicii Moldova.

„Eu cred că pentru mai multă lume nu este un secret. Noi avem factologia din 2016 încoace cum în cele mai strategice chestiuni, Dodon în permanenţă a acordat sprijin pentru Plahotniuc. Începând de la „Moldova Gaz”, desemnarea ambasadorilor, judecătorilor, sistemul de vot mixt, procurorii, renunţarea la orice tentativă de a anula legea miliardelor, de a-l demite pe Eduard Harunjen”, a declarat Aelxandru Slusari la emisiunea „Ora expertizei” de la JurnalTV.

Potrivit lui, apoi a urmat legea cetăţeniei, arena sportivă „căreia i-a dat undă verde Dodon cu mari prejudicii pentru ţară, expulzarea profesorilor turci şi, cireaşa de pe tort a fost asta cu amnistia capitalurilor – chiar fracţiunea socialiştilor nu a votat pentru acea lege, însă Dodon a spus ultimul cuvânt, ultima semnătură pentru a da undă verde legalizării miliardelor furate”. 

„A fost o colaborare semi-ascunsă”, spune vicepreşedintele PDA.

În opinia sa, PDM transmite un semnal către societate şi partenerii externi că are de gând să facă alianţă cu socialiştii.

Secretarul general al Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu, pentru următoarele alegeri ar putea fi creat şi un bloc electoral Pro Moldova prin care Partidul Democrat să fugă de propria denumire care nu dă bine la electorat.

„Alianţa dintre PDM şi PSRM se prefigurează tot mai mult, chiar şi comentatorii plătiţi de la Bucureşti sugerează că atunci când se vorbeşte prea mult despre o alianţă între PDM şi PSRM, s-ar putea şi adeveri”, spune Igor Grosu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite