Alexandru Tănase: Scopul lui Dodon este să genereze haos şi să distrugă acest stat. El implementează agenda Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale Alexandru Tănase afirmă că Igor Dodon se deosebeşte de ceilalţi şefi de stat pe care i-a avut Republica Moldova, prin faptul că implementează o agendă venită din afara ţării. Fostul judecător consideră că scopul lui Dodon este să genereze haos în Republica Moldova, iar mai apoi acţiunile sale să ducă la distrugerea statului.

În opinia lui Tănase, comportamentul şi acţiunile lui Dodon nu trebuie analizate ca a unui şef de stat ordinar, din cauză că preşedintele implementează o agendă din afara ţării.

Potrivit lui, preşedintele ţării pune în aplicare toate metodele posibile pentru a genera haos în societate, subliniind încercarea şefului statului de a desfăşura un referendum, de a provoca alegeri anticipate sau refuzul de a numi candidatura Guvernului la funcţia de ministru al Apărării.

Ex-preşedintele CC susţine că aceste acţiuni ale lui Igor Dodon „nu sunt în avantajul niciunui din noi”, deoarece haosul ar „paraliza totalmente acest stat care este foarte fragil”.

„Atunci când şeful statului spune: eu nu voi numi judecătorii, este o sfidare a Constituţiei, care spune cu totul altceva. Atunci când şeful statului instigă la separatism în propia ţară, nu reacţionează deloc când Rogozin vine şi-i insultă pe toţi moldovenii. Atunci când şeful statului îi promite preşedintelui Federaţiei Ruse că nu va promulga nicio lege care este in contradicţie cu interesele Federaţiei Ruse este absolut evident că domnia sa are cu totul o altă agendă”, a declarat Alexandru Tănase la emsiunea „Moldova în direct” de la televiziunea publică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite