Alexei Gherţescu, noul preşedinte al Consiliului Concurenţei din R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexei Ghertescu
Alexei Ghertescu

Avocatul Alexei Gherţescu a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei. O hotărâre în acest sens a fost votată joi, 17 februarie, în Parlament de către 54 de deputaţi ai Partidului Acţiune Solidaritate, transmite IPN.

Alexei Gherţescu a fost prezent în sala plenului, însă deputaţii nu au avut întrebări pentru candidatul propus de preşedintele Parlamentului. După exprimarea votului, Gherţescu a depus jurământul.

Noul preşedinte a declarat că mizează pe sprijinul deputaţilor şi a spus că urmează să vină cu iniţiativa de a avea discuţii cu reprezentanţii tuturor fracţiunilor parlamentare. „Tare sper că vom putea lucra împreună ca să îmbunătăţim această instituţie şi să vedem rezultatele care sunt aşteptate”, a mai spus noul preşedinte al Consiliului Concurenţei.

Alexei Gherţescu este licenţiat în drept şi absolvent al programului de master în dreptul civil. A activat în cadrul Cabinetului de avocat „Alexei Gherţescu”, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, a fost lector la Universitatea Libera Internaţională din Moldova, deţine experienţă de muncă în cadrul unor companii private. Este membru al Uniunii Avocaţilor din Moldova.

Noul preşedinte al Consiliului Concurenţei a fost numit pentru un mandat de cinci ani.

Fostul preşedinte, Marcel Răducan, a fost demis în data de 11 august 2021, în baza cererii depuse.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite