Alexei Tulbure: În urma acestui scrutin, finanţarea din partea UE nu va fi reluată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comentatorul politic Alexei Tulbure este de părere că în urma alegerilor de duminica trecută, finanţarea din partea Uniunii Europene nu va fi reluată. În opinia lui, ceea ce s-a întâmplat pe 24 februarie a fost o mare fraudă şi manipulare şi nu pot fi numite alegeri, iar partenerii externi, deşi nu au declarat tranşant acest lucru, au menţionat că s-au constatat deficienţe pe parcursul campaniei electorale şi în ziua alegerilor, transmite IPN.

„Pentru că a fost o condiţie foarte clară că acest scrutin trebuie să fie unul democratic, să corespundă rigorilor, normelor şi standardelor”, a menţionat comentatorul la emisiunea „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Alexei Tulbure consideră că votul de duminică a fost, în mare parte, împotriva actualei guvernări având în vedere că peste 60 de mandate de deputat au fost obţinute de partide care s-au declarat împotriva actualului sistem. În opinia lui, blocul ACUM şi PSRM ar avea sens să se gândească la o votare situativă.

„Eu înţeleg că este imposibilă o coaliţie între aceste două forţe, de lungă durată, stabilă, pentru că priorităţile sunt foarte diferite, ca şi fobiile, atacurile, însă este o situaţie de conjunctură, o posibilitate pentru o votare situativă împotriva oligarhatului, împotriva Partidului Democrat în încercarea de a elibera instituţiile statului de oamenii lui Plahotniuc”, spune Alexei Tulbure.

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, Ion Terguţă, candidat pe circumscripţia Nisporeni din partea blocului ACUM DA PAS, consideră că „cetăţeanul trebuia să înţeleagă faptul că la 24 februarie s-au întâmplat lucruri, care depăşesc limita normalului. Din moment ce oamenii s-au simţit atât de manipulaţi în ziua votului, ar fi trebuit să există „greva cetăţeanului”, considere Ion Terguţă.

Vicepreşedintele PLDM spune că dacă îşi doresc să supravieţuiască în actualul Parlament, socialiştii trebuie să susţină proiectele de lege pe care le-a propus blocul ACUM DA PAS în domeniul combaterii corupţiei, „dar fără a înainta condiţii: lustraţia totală în justiţie, crearea unui departament naţional anticorupţie doar pentru marii corupţi, iar toate averile oamenilor care le-au dobândit ilegal vor trebui confiscate”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite