Alexei Tulbure, către Blocul ACUM şi PSRM: Aveţi împreună 61 de mandate şi nu sunteţi în stare să înlăturaţi mafia de la putere?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Alexei Tulbure consideră că va fi o prostie dacă Blocul ACUM şi Socialiştii nu vor găsi un numitor comun în vederea realizării voinţei poporului „de a înlatura mafia de la putere”.

„Cea mai mare prostie va fi decizia socialiştilor de a opri consultarile cu ACUM. Cea mai mare prostie va fi decizia ACUM de a continua consultările cu PSRM in limbajul ultimatumurilor. Aveţi împreună 61 de mandate şi nu sunteţi în stare să realizaţi voinţa poporului de a înlatura mafia de la putere?”, a scris Alexei Tulbure pe pagina sa de Facebook.

Blocul politic ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, a acceptat invitaţia la discuţii publice lansată de Partidului Socialiştilor joi, 11 aprilie. Discuţiile între reprezentanţii celor două entităţi politice au fost în mare parte în contradictoriu. 

Delegaţia Blocului ACUM insistă pe formarea unui Guvern minoritar condus de Blocul ACUM şi pe deţinerea funcţiei de preşedinte al Parlamentului, ambele iniţiative ar trebui realizate cu voturile Socialiştilor, însă PSRM nu acceptă un asemenea scenariu.

Delegaţia PSRM propune formarea unei majorităţi parlamentare ACUM-PSRM, pe patru ani, cu partajarea funcţiilor în stat. Socialiştii susţin că aceasta este singura formulă juridică legală, însă această idee nu este sprijinită de ACUM.

Ion Ceban a declarat că în aşa situaţie cel mai probabil se va merge la alegeri anticipate. Totuşi, o decizie finală în urma discuţiilor cu ACUM va fi luată vineri, 12 aprilie, la şedinţa Consiliului Republican al PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite