Alexei Tulbure: Platforma DA trebuie să opteze nu pentru formarea unui nou guvern, dar pentru un program politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Platforma Demnitate şi Adevăr intenţionează să creeze o coaliţie de guvernare cu Partidul PRO Moldova şi Partidul Şor, formaţiuni împotriva căror a luptat în ultimii ani. Mai mult de cât atât, pe baza protestelor împotriva celor care formează în prezent PRO Moldova şi Partidul Şor, Platforma DA şi-a creat filosofia partidului, consideră comentatorul Alexei Tulbure, fost ambasador al Republicii Moldova la ONU şi CoE, notează IPN.

„Nu cred că această guvernare va fi formată, dar să admitem că da. Cât de departe va merge această guvernare pentru că i se va cere rezultate, ca de la orice guvernare. Se vor cere rezultate privind reforma justiţiei, rezultate privind activitatea procuraturii. Însă, oamenii din PRO Moldova, din Partidul Şor sunt primii clienţi ai procuraturii. Noua justiţie va trebui să se ocupe de aceşti oameni”, a declarat Alexei Tulbure în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC 21.

Astfel, Alexei Tulbure susţine că Platforma DA trebuie să se roage pentru ca planul pe care-l propune să nu fie realizat, deoarece nimeni nu şi-ar dori preluarea guvernării ţării în condiţiile actuale. „Platforma DA trebuie să opteze nu atât pentru crearea unei guvernări, pentru că acest lucru va fi un fiasco pentru partid, cât să prezinte un program politic”.

Politologul Igor Volniţchi este de părerea că acţiunile Platformei Demnitate şi Adevăr reprezintă nimic mai mult decât nişte acţiuni de PR politic.

„În cazul de faţă, Platforma Demnitate şi Adevăr speră că vor mai exista deputaţi care vor părăsi fie fracţiunea PSRM, fie PDM. Totodată, ei speră că democraţii îşi vor schimba părerea. Eu nu cred că speranţele Platformei DA se vor realiza. Socialiştii sunt setaţi pe păstrarea puterii în stat. Să nu uităm că în prezent ei deţin toate pârghiile pentru a menţine puterea”, a declarat Igor Volniţchi.

În concluzie, cei doi susţin că PSRM va depune toate eforturile pentru ca actuala sesiune parlamentară să fie încheiată fără demiterea Guvernului Chicu. Astfel, odată încheiată sesiunea parlamentară de primăvară - vară, aceştia se vor axa pe campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite