Alţi doi candidaţi au fost înregistraţi în cursa electorală pentru Primăria Bălţi, iar unul a fost respins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alegeri Moldova FOTO IPN

Marina Tauber, din partea Partidului Politic Şor, şi Daria Fiodorova, de la Partidul „Ai Noştri”, au fost înregistrate în calitate de candidaţi la funcţia de primar al municipiului Bălţi. Totodată, înregistrarea Arinei Spătaru, pretendent neafiliat, a fost respinsă. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de secretarul Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Bălţi, Viorica Cemîrtan.

Secretarul Consiliului a precizat că, în privinţa Arinei Spătaru, Consiliul a emis hotărârea de neînregistrare, „deoarece nu au fost întrunite toate cerinţele necesare pentru înregistrare, dintre care colectarea semnăturilor”.

Pe pagina sa de Facebook, Arina Spataru a declarat că, pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie din Bălţi, noul CEC a venit cu temele nepregătite, cu un cod electoral învechit, contradictoriu şi discriminatoriu, iar organizarea alegerilor locale noi din Bălţi este făcută cu scopul de a promova candidaţii cu resurse financiare şi administrative considerabile. Ea consideră că s-a produs o nedreptate faţă de ea şi cei 3600 de bălţeni care au semnat listele de subscripţie.

CECE Bălţ  urmează să examineze astăzi setul de documente depus de Vladimir Dachi, de la Partidul Politic „Noi”.

Pentru zece candidaţi înregistraţi de CECE Bălţi a început deja campania electorală. Este vorba despre: Boris Marcoci, din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate, Ion Starciuc, din partea Partidului Acasă Construim Europa, Maxim Burduja, din partea Partidului Unităţii Naţionale, Alexandr Nesterovschi, din partea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Nicolai Grigorişin, candidat independent, Ivan Tulburi, candidat înaintat de Partidul Liberal, Nicolae Chirilciuc, din partea Partidului „Patrioţii Moldovei”, Fiodor Ghelici, înaintat de Partidul Politic „Partidul Oamenilor Muncii”, Marina Tauber din partea Partidului Politic Şor şi Daria Fiodorova de la Partidul „Ai Noştri”.

Alegerile locale noi vor avea loc la Bălţi la 21 noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite