Politică

articolul anterior articolul urmator

„Am vrut să văd ce dificultăţi întâmpină vameşii”. Pavel Filip, în vizită inopinată la postul vamal Leuşeni. Ce nereguli a depistat premierul VIDEO

2
27 Dec 2017 22:04:17
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Premierul Pavel Filip a efectuat o vizită inopinată miercuri, 27 decembrie, la punctul de trecere a frontierei Leuşeni, pentru a vedea „ce dificultăţi întâmpină vameşii şi poliţiştii de frontieră şi ce măsuri putem lua pentru fluidizarea traficului”.

„Ştiu că perioada sărbătorilor aduce cu sine şi aglomeraţie în punctele vamale de trecere a frontierei. Astă seară am vrut să mă asigur că cetăţenii Republicii Moldova care vin acasă de sărbători sau care pleacă în concediu în afara ţării, prin Leuşeni, au parte de un tratament şi o atitudine potrivite şi binevoitoare din partea autorităţilor”, a menţionat Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a adăugat că anul viitor Guvernul va face tot posibilul să găsească resursele necesare pentru a rezolva problemele existente şi pentru a asigura traversarea cât mai rapidă a frontierei.
   
Pavel Filip a discutat cu angajaţi ai Serviciului Vamal, ai Poliţiei de Frontieră, precum şi cu oamenii care aşteptau la rând. Premierul i-a întrebat de cât timp aşteaptă în vamă şi cum apreciază atitudinea angajaţilor punctului vamal de trecere. Filip s-a interesat, de asemenea, care sunt problemele cu care se confruntă vameşii şi poliţiştii de frontieră, dar şi care sunt propunerile lor pentru fluidizarea traficului.
 
În cadrul discuţiilor şi a inspectării proceselor, au fost identificate mai multe constrângeri, printre care: activităţile improprii efectuate de angajaţii punctului vamal, necesitatea optimizării procedurilor de verificare, blocarea frecventă a softului, numărul insuficient de lucrători şi alte aspecte organizaţionale. Rezolvarea acestor probleme ar permite traversarea mai operativă a frontierei şi ar reduce esenţial rândurile în vamă.
 
Premierul Pavel Filip a menţionat că, dincolo de aceste aspecte organizaţionale şi manageriale, mult depinde şi de atitudinea vameşilor şi a poliţiştilor de frontieră. Ei trebuie să dea dovadă de un comportament civilizat şi o atitudine respectuoasă faţă de cei care traversează hotarul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ion sbucium
27.12.2017, 23:57:40

N-ar fi rău sa se deplaseze in raioane, sa deschidă ușa unor instituții de rang raional si sa vadă cozile de acolo, mai ales la OSC cu programări peste 60 de zile etc. si batjocura funcționarilor fata de cetateni. Toate serviciile ar trebui sa fie on-line, dar exista o opunere puternica fata de aceasta schimbare, se face totul pentru a-i descuraja pe cetateni sa se folosească de serviciile on-line.

ion sbucium
28.12.2017, 00:05:51

Cele mai mari dificultăți pe care le întâmpina vameși sunt cele legate de ... mita, pe care ar dori-o, dar si se tem...

Modifică Setările