„Am vrut să văd ce dificultăţi întâmpină vameşii”. Pavel Filip, în vizită inopinată la postul vamal Leuşeni. Ce nereguli a depistat premierul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Premierul Pavel Filip a efectuat o vizită inopinată miercuri, 27 decembrie, la punctul de trecere a frontierei Leuşeni, pentru a vedea „ce dificultăţi întâmpină vameşii şi poliţiştii de frontieră şi ce măsuri putem lua pentru fluidizarea traficului”.

„Ştiu că perioada sărbătorilor aduce cu sine şi aglomeraţie în punctele vamale de trecere a frontierei. Astă seară am vrut să mă asigur că cetăţenii Republicii Moldova care vin acasă de sărbători sau care pleacă în concediu în afara ţării, prin Leuşeni, au parte de un tratament şi o atitudine potrivite şi binevoitoare din partea autorităţilor”, a menţionat Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a adăugat că anul viitor Guvernul va face tot posibilul să găsească resursele necesare pentru a rezolva problemele existente şi pentru a asigura traversarea cât mai rapidă a frontierei.

   

Pavel Filip a discutat cu angajaţi ai Serviciului Vamal, ai Poliţiei de Frontieră, precum şi cu oamenii care aşteptau la rând. Premierul i-a întrebat de cât timp aşteaptă în vamă şi cum apreciază atitudinea angajaţilor punctului vamal de trecere. Filip s-a interesat, de asemenea, care sunt problemele cu care se confruntă vameşii şi poliţiştii de frontieră, dar şi care sunt propunerile lor pentru fluidizarea traficului.

În cadrul discuţiilor şi a inspectării proceselor, au fost identificate mai multe constrângeri, printre care: activităţile improprii efectuate de angajaţii punctului vamal, necesitatea optimizării procedurilor de verificare, blocarea frecventă a softului, numărul insuficient de lucrători şi alte aspecte organizaţionale. Rezolvarea acestor probleme ar permite traversarea mai operativă a frontierei şi ar reduce esenţial rândurile în vamă.

Premierul Pavel Filip a menţionat că, dincolo de aceste aspecte organizaţionale şi manageriale, mult depinde şi de atitudinea vameşilor şi a poliţiştilor de frontieră. Ei trebuie să dea dovadă de un comportament civilizat şi o atitudine respectuoasă faţă de cei care traversează hotarul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite