Ana Guţu este candidatul Partidului Dreapta la alegerile prezidenţiale. Dezideratul principal este Unirea Republicii Moldova cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Preşedintele Partidului Dreapta, Ana Guţu, a fost desemnat în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie, din partea formaţiunii pe care o conduce.

Într-un comunicat de presă al partidului se spune că acesta a încercat să ducă negocieri cu mai multe partide, în vederea identificării unui candidat unionist comun, însă negocierile au eşuat. 

„Mai târziu discuţiile au intrat în impas din mai multe cauze, nu toate partidele cu aspiraţii unioniste au răspuns la invitaţie”, se scrie în comunicat.

Candidatul Partidului Dreapta va avea un program electoral unionist, care va exprima esenţa programului politic al partidului. În zilele următoare Dreapta va depune la CEC documentele necesare pentru lansarea procesului de colectare a semnăturilor. Totodată, membrii Consiliului Republican au delegat prin vot împuterniciri Biroului Politic al Dreptei să ia decizii referitor la acţiunile partidului în scrutinul prezidenţial în funcţie de schimbarea conjuncturii electorale.

Ana Guţu poate fi concurentul direct al liderului PL, Mihai Ghimpu, care la fel şi-a anunţat principalul deziderat Unirea teritoriilor româneşti.

Până acum la CEC au fost depuse nouă dosare pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susţinerea candidaţilor la prezidenţiale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite