Ana Revenco, despre alegerile din Bălţi: Am expediat CEC-ului sesizări privind coruperea alegătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Revenco

Pretinse acţiuni de corupere electorală ar fi avut loc în timpul primului tur al alegerilor locale din municipiul Bălţi. Ministrul de Interne, Ana Revenco, spune că poliţia a expediat Comisiei Electorale Centrale mai multe sesizări în acest sens, iar instituţia electorală urmează să verifice informaţiile furnizate de poliţie, notează IPN.

Ana Revenco lasă să se înţeleagă că primul tur al scrutinului de la Bălţi ar fi avut loc cu abateri de la legislaţia electorală. Ministrul spune că poliţia a expediat CEC-ului informaţii care ar proba eventuale ilegalităţi comise în campania electorală. Ministrul a refuzat să ofere detalii privind natura pretinselor ilegalităţi menţionând că este prerogativa CEC să verifice posibilele încălcări.

„Poliţia a expediat în adresa CEC mai multe sesizări, conform prevederilor legale care se referă la activitatea poliţiei, în materie de corupere a alegătorilor, coruperea scrutinelor electorale. În baza acestor sesizări CEC urma să organizeze verificarea acestor informaţii” a spus Ana Revenco în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Ana Revenco spune că, pentru verificarea corectitudinii finanţării partidelor şi campaniilor electorale, reprezentanţii CEC sunt asistaţi de reprezentanţii mai multor instituţii de stat.

„Pentru verificarea unor astfel de informaţii, Comisia Electorală Centrală a creat un grup de specialişti în care au fost delegate persoane de la mai multe autorităţi: FISC, SIS, Poliţie. Totuşi, CEC are prioritate şi liderismul în verificarea acestor informaţii aparţine CEC-ului”, a mai spus Ana Revenco.

În timpul primului tur al agerilor locale din Bălţi, reprezentanta Partidului Politic „Şor”, Marina Tauber, a obţinut 47,9% din voturi. Tauber este urmată de fostul primar interimar, Nicolai Grigorişin, care a obţinut aproapte 21% din voturi. La data de 5 decembrie la Bălţi va fi organizat turul doi de scrutin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite