Anatol Şalaru îl acuză de minciună pe actualul ministru al Apărării, Pavel Voicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării demonstrează incompetenţă şi aduce acuze bazate numai pe minciuni. Declaraţia aparţine fostului şef al Apărării Anatol Şalaru, care a mai precizat pentru IPN că prin intermediul ministrului Pavel Voicu, preşedintele Igor Dodon, care este un simpatizant al Rusiei, se răzbună pentru că sistemul de rachete vândut de Republica Moldova a ajuns în Ucraina.

„Preţul de comercializare a complexelor de rachete a fost stabilit de Camera de Comerţ şi Industrie, iar acestea au fost vândut la licitaţie”, a declarat Anatol Şalaru.

Fostul ministru al Apărării a precizat că complexul de rachete era unul depăşit, fabricat în anul 1974, şi doar întreţinerea acestuia păgubea bugetul cu aproximativ un milion de lei anual. „Sistemul de rachete era scos din uz de 20 de ani şi oricum a fost vândut la un preţ mai mare decât cel stabilit de Camera de Comerţ şi Industrie”, a precizat Anatol Şalaru.

Un alt fost ministru al Apărării pe care Pavel Voicu l-a acuzat de ilegalităţi este Vitalie Marinuţa. Acesta a declarat pentru IPN că Pavel Voicu minte. „Declaraţiile lui Pavel Voicu au fost influenţate de ura pe care generalul Gorgan o are faţă de mine şi de alţi oameni competenţi din armată”, a declarat Vitalie Marinuţa. De asemenea, fostul ministru al apărării a spus că, prin afirmaţiile făcute, Pavel Voicu a dovedit că nu cunoaşte situaţia trecută şi nici situaţia actuală a Armatei Naţionale.

Pavel Voicu a declarat pe 15 august că, în timpul când Anatol Şalaru era ministru al apărării, a fost vândut ilegal un complex de rachete, iar în perioada când funcţia era deţinută de Vitalie Marinuţa, au fost vândute ilegal peste 40 de tone de muniţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite