Anatol Şalaru: Cred că se va forma o alianţă de guvernare între PDM şi PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru, nu exclude că săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare se va forma o alianţă de guvernare între Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor. „Sunt partide care, într-un fel, au aceleaşi viziuni de stânga”, a afirmat preşedintele executiv PUN în cadrul emisiunii „Ţara” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei, transmite IPN.

Totodată, politicianul consideră că dacă va exista o guvernare PDM-PSRM, acest lucru va arunca Republica Moldova cu mulţi ani înapoi. „Noi ne vom îndrepta pe o linie moartă, va fi un blocaj din partea Uniunii Europene”, a afirmat Anatol Şalaru.

Totodată, politicianul nu crede că blocul ACUM ar avea de câştigat ceva dacă ar face alianţă cu PDM sau PSRM şi acest lucru va fi un semn prost pentru toată lumea.

În opinia lui Anatol Şalaru, chiar dacă cetăţenilor nu le plac alegerile anticipate, politicienii trebuie să fie gata întotdeauna pentru acest scenariu. „Nu cred că alegerile anticipate ar schimba mult configuraţia actuală din Parlament. Poate plus, minus 2-3 mandate. Poate blocul ACUM va fi pe locul doi pentru că ei au luat mai multe voturi decât PDM, dar mai puţine mandate. Poate fi plus-minus un mandat la socialişti. Nu cred că PSRM va lua mai mult”, a declarat Anatol Şalaru.

În opinia lui, dezideratul Unirii va fi mai uşor de promovat acum în Republica Moldova pentru că oamenii îşi vor da seama că orice s-ar încerca, totul se va încununa cu eşec.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite