Anatol Şalaru: Decizia de a nu valida mandatul lui Andrei Năstase este un abuz care aruncă Moldova în afara statelor civilizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al PUN, Anatol Şalaru, şi-a exprimat indignarea faţă de decizia instanţei de a nu valida alegerile din Chişinău. Potrivit lui, această hotărâre „este un abuz absolut care aruncă Republica Moldova în afara statelor civilizate, proiectând-o în categoria statelor de tip Turkmenistan”.

„Nu este posibil ca în plin secol 21, la zeci de ani de la dispariţia marilor dictaturi, într-o ţara europeană, cel puţin geografic, votul cetăţenilor să fie călcat în picioare”, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook. 

Politicianul a subliniat că „acest act de injustiţie este mai devastator decât furtul miliardului deoarece decizia judecătorească de aseară a ucis democraţia bazată pe votul popular”. 

„De azi, Republica Moldova intră în zona absolutismului de tip ţarist. Acest lucru este prea mult, chiar şi pentru Plahotniuc”, a menţionat liderul PUN.


El a adăugar că Partidul Unităţii Naţionale este alături de primarul ales, Andrei Năstase, şi va participa la toate acţiunile paşnice care se vor desfăşura pentru apărarea votului şi opţiunilor democratice ale cetăţenilor.

udecătoria Chişinău, sediul Centru, a decis în seara de marţi, 19 iunie, aproape de ora 22.00, după trei ore de dezbateri, să nu valideze rezultatul alegerilor din Chişinău. Astfel, Andrei Năstase nu poate încă prelua atribuţiile de primar general al Capitalei, deşi a câştigat scrutinul din 3 iunie în faţa socialistului Ion Ceban cu 52%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite