Anatol Ţăranu, despre Guvernul Gavriliţa: Multă expertiză şi puţină memorie instituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anatol Ţăranu, expert politic, ex-deputat
Anatol Ţăranu, expert politic, ex-deputat

Fără background guvernamental solid, dar cu multe cunoştinţe în domeniul consultanţei. Sunt aprecierile comentatorului politic Anatol Ţăranu date echipei guvernamentale conduse de Natalia Gavriliţa. Potrivit analistului politic, criteriul integrităţii şi loialităţii faţă de obiectivele preşedintei Sandu ar fi stat la baza creării noii garnituri guvernamentale, notează IPN.

Reprezentanţii partidului de guvernare recunosc că viitorii membri ai Guvernului rezonează cu ideile şi valorile promovate de PAS.

Anatol Ţăranu şi-a exprimat speranţa că actuala componenţă a Cabinetului va reuşi să promoveze un nou model de guvernare în Republica Moldova, deşi membrii echipei au puţină experienţă de activitate în instituţiile publice.

„Multă expertiză şi puţină memorie instituţională. Cu experienţa în acest Guvern este mai problematic. Mulţi din membrii viitorului Guvern nu au un background guvernamental solid. Sunt foarte multe nume noi, oameni tineri care nu sunt împovăraţi cu apucăturile fostelor guvernări. Să sperăm că vor putea să aducă un curent proaspăt în tot ce înseamnă guvernarea în Republica Moldova ”, a spus comentatorul politic Anatol Ţăranu, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la JurnalTV.

Potrivit lui Ţăranu, preşedinta Maia Sandu ar fi avut un cuvânt greu de spus la crearea noii echipe guvernamentale.

„Programul de guvernare este foarte voluminos, asta înseamnă că oamenii cunosc şi au ambiţii. Oamenii au fost aleşi, inclusiv, la nivelul preşedinţiei. S-a apreciat, în primul rând, integritatea. Cu siguranţă, sunt loiali preşedintelui Maia Sandu şi acest principiu a fost prezent atunci când a fost concepută componenţa acestui Guvern”, a spus Anatol Ţăranu.

Reprezentanţii PAS recunosc că echipa guvernamentală a fost creată din oameni care împărtăşesc ideile PAS şi au aceleaşi viziuni în privinţa dezvoltării şi modernizării ţării.

„Oamenii când creează o echipă au aceleaşi valori, principii şi subscriu obiectivelor comune, pentru că merg în Guvern să lucreze împreună. Sunt oameni cu care noi am colaborat pe parcursul anilor, de expertiza cărora am beneficiat şi pe care-i cunoaştem. Dar în acelaşi timp, doar 4 membri ai echipei guvernamentale sunt membri PAS sau deţin vreo funcţie în partid, restul sunt oameni care nu sunt afiliaţi partidului ”, a spus vicepreşedintele PAS Dan Perciun.

Cabinetul propus de Natalia Gavriliţa este format din 13 ministere, faţă de 9 câte erau până acum.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite