Anatol Ţăranu: Semnarea acordului cu UEE de către Igor Dodon este un demers propagandistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Anatol Ţăranu este de părere că semnarea acordului cu Uniunea Economică Euroasiatică de către Igor Dodon, prin care Republica Moldova ar fi obţinut statut de observator în cadrul organizaţiei, este un demers propagandistic pur cu iz politic, transmite IPN.

„Se încearcă să se inducă gândul că această propunere a venit nu din partea lui Igor Dodon, dar se încearcă să i se pună în cârcă lui Vladimir Putin această iniţiativă pentru a-i da o mai mare greutate. Eu nu exclud că există o înţelegere între Putin şi Dodon”, spune Anatol Ţăranu.

Potrivit lui, s-a decis că ar fi foarte bine ca în preajma alegerilor parlamentare din Molodova Igor Dodon să apară ca un promotor al ideii aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală.

Luni, 14 mai, Consiliul economic suprem eurasiatic a adoptat decizia de a acorda Republicii Moldova statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică (UEE). Decizia a fost susţinută unanim de către toţi şefii statelor-partenere a UEE la care a participat şi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite