Politică

articolul anterior articolul urmator

Andrei Brighidin şi Natalia Moloşag, înaintaţi Parlamentului pentru mandatul de ombudsman

0
22 Sep 2021 20:10:03
Autor: Iurii Botnarenco

Andrei Brighidin şi Natalia Moloşag sunt candidaţii care vor fi propuşi Parlamentului pentru mandatul de avocat al poporului. Candidaturile au fost selectate, pe 22 septembrie, de Comisia specială creată pentru acest concurs, transmite IPN.

Potrivit Olesei Stamate, preşedinte al comisei, cele două candidaturi au fost apreciate ca fiind cele mai potrivite pentru a ocupa funcţia de avocat al poporului, după proba interviului.

În opinia sa, toţi candidaţii prezenţi la interviu sunt foarte bine pregătiţi, iar membrii Comisiei de selectare sunt mulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat concursul, „demonstrând că este un concurs transparent”.

Potrivit Anei Racu, vicepreşedintele comisiei, candidaţilor le-au fost puse şase întrebări specifice, aceleaşi pentru fiecare, pentru a aprecia corect şi egal pregătirea fiecăruia.

Astăzi, deputatul BCS, Vasile Bolea, a acuzat că este mimat concursul pentru funcţia de avocat al poporului. Acesta a estimat că plenului Parlamentului îi vor fi propuse candidaturile Maiei Bănărescu, rudă a unui deputat, şi Violetei Gaşiţoi, ca reprezentant al diasporei.

La proba interviului au participat nouă candidaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările