Andrei Năstase: Îl acţionez în judecată pe Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, fost viceprim-ministru şi fost ministru al afacerilor interne, Andrei Năstase, anunţă că îl va acţiona în judecată pe preşedintele Igor Dodon pentru calomnie, transmite IPN.

Politicianul spune că va merge să-şi facă dreptate în instanţă pentru declaraţiile făcute recent de şeful statului precum că Andrei Năstase, atunci când se afla în funcţia de şef la MAI, ar fi încercat să preia mai multe scheme şi ar fi luat mită. Liderul PPDA susţine că este un om incoruptibil, iar declaraţiile lui Igor Dodon fac parte dintr-o campanie de propagandă.

Andrei Năstase declară că ştie că Igor Dodon are imunitate în calitatea sa de preşedinte, dar menţionează că oricum îl va acţiona în judecată. 

„Dânsul poate se gândeşte la imunitatea de preşedinte atunci când aruncă în spaţiul public nişte minciuni. (...) Să ştiţi că în cazul meu nu-l ajută niciun fel de imunitate. Îl acţionez şi în judecata civilă, mă adresez şi în ceea ce priveşte sancţionarea lui pentru calomnie. Voi merge până în pânzele albe, îl voi duce prin toate tribunalele acestei lumi. Poate că e devreme să-i spun, dar ceea de ce se teme, de aceea nu va scăpa”, a declarat fostul ministru în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Andrei Năstase spune că nu există nicio înregistrare video la acest subiect, aşa cum a declarat în spaţiul public şeful statului. În plus, el dă asigurări că nu-l interesează schemele şi că, dimpotrivă, a demascat mai multe asemenea scheme. „Sunt un om incoruptibil, un om de care nu se va lipi niciodată ceea ce-şi doreşte el şi consilierii săi, generalii de la Moscova”, a continuat politicianul.

De asemenea, Andrei Năstase anunţă că dosarul, care se referă la înregistrarea video apărută în spaţiul public în care preşedintele Igor Dodon discută cu fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc despre o eventuală finanţare a Partidului Socialiştilor din Federaţia Rusă, a fost iniţiat la denunţul lui. 

Fostul ministru spune că acest dosar a fost închis o perioadă, la pachet cu dosarul legat de uzurparea puterii în stat şi numeşte acest fapt drept o înţelegere dintre Dodon şi Plahotniuc. 

„După ce au fost închise aceste dosare, inclusiv cel privind uzurparea puterii în stat, am făcut toate demersurile necesare, a existat un procuror care a anulat acea ordonanţă şi astăzi dosarul pentru uzurparea puterii în stat, în care sunt vizaţi toţi care făceau parte din vechiul regim, este în derulare”, a anunţat politicianul.

Liderul PPDA susţine că a făcut demersurile necesare către Procuratură şi, în consecinţă, a fost anulată şi cealaltă ordonanţă care se referă la închiderea dosarului ce se referă la finanţarea externă a Partidului Socialiştilor şi trădare de patrie. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite