Andrei Năstase, Alexandru Slusari şi Igor Munteanu, candidaţii Platformei DA la funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sputnik.md
FOTO sputnik.md

Viitorul prim-ministru al Republici Moldova trebuie să fie o persoană „capabilă, competentă, onestă, integră şi cu caracter”. Declaraţia a fost făcută de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase, cu o precizare că formaţiunea pe care o conduce are în componenţa sa astfel de persoane.

Astfel, candidaturile Platformei DA la funcţia de premier ar fi preşedintele Platformei DA, şi vicepreşedinţii Alexandru Slusari şi Igor Munteanu, notează IPN.

Andrei Năstase spune că viitorul plan de acţiuni pe care-l propune nu este bazat pe politicieni şi deputaţi, ci pe un set de legi care trebuie votate. 

„Noi mizăm pe un pachet de norme, reforme pe care îl punem în fata tuturor deputaţilor. Dacă 30 de ani la rând oamenii au discutat intre ei, pe holuri, şi în afara Parlamentului, noi venim cu o altă abordare. Platforma DA vine cu un set de norme în jurul cărora oamenii să se adune. Când vom avea dovada faptului că această majoritate de deputaţi cu voinţă, cu conştiinţă, cu înţelegerea faptului că Republica Moldova traversează o perioadă foarte dificilă, vom putea vorbi despre căderea actualului Guvern. Odată ce a căzut Guvernul, putem ajunge la votarea unui guvern propus de Platforma DA şi un prim-ministru al Platformei Demnitate şi Adevăr”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul de televiziune Jurnal TV.

În susţinerea planului înaintat, Andrei Năstase spune că mizează pe conştiinţa deputaţilor care trebuie să înţeleagă „că mai mult nu se poate ca în trecut”.

„De fiecare dată ne-am dus în jurul unui om, a unui personaj. Vine Candu şi spune că nu-mi place de ăsta pentru că îl va pune la puşcărie pe naşul meu sau vine Şor şi vă zice nu, că ăsta mă va dă în Interpol. Vedeţi cum depăşim repede o etapă foarte importantă. Nu despre numele prim-ministrul va fi vorba, pentru că Platforma DA are cel puţin trei candidaturi capabile să întrunească criteriile de care vorbim”.

Pe lângă cei trei candidaţi, Andrei Năstase spune că Platforma DA poate înainta şi o garnitură de miniştri care ar forma viitorul guvern.

„Platforma DA acţionează şi funcţionează ca o echipă foarte consolidată, uitaţi-vă la nivelul Parlamentului, nu găsiţi o altă echipă mai bună decât ai noştri. Dar credeţi-mă, avem şi o garnitură de miniştri care poate fi suplinită cu oameni de calitate, oameni responsabili, buni experţi, buni specialişti, dar şi din societatea civilă sau, de ce nu, la propunerea altor deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova”, a adăugat ex-ministrul afacerilor de interne.

Andrei Năstase menţionează că îndemnul Platformei DA nu este îndreptat „către partidele învechite. Ne adresăm către conştiinţa deputaţilor care au ajuns pe circumscripţie. Cetăţenii i-au votat ca să facă ceva pentru oameni”.

https://www.ipn.md/ro/nastase-slusari-si-munteanu-trei-candidati-ai-platformei-da-7965_1073700.html

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite