Andrei Năstase: Blocul ACUM cere să fie organizată o şedinţă specială a Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 26 de deputaţi ai blocului ACUM solicită să fie organizată o şedinţă specială a Parlamentului. Copreşedintele ACUM, Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, spune că o cerere în acest sens este redactată de membrii blocului.

Potrivit politicianului, propunerea este ca şedinţa să fie organizată pe 21-22 mai şi în cadrul acesteia să fie aleasă conducerea Parlamentului şi organele de lucru. Declaraţia a fost făcută la ProTV Chişinău, transmite IPN.

„Noi propunem pentru data de 21-22 o şedinţă specială a Parlamentului în care să mergem la alegerea preşedintelui Parlamentului, a comisiilor parlamentare, a Biroului Permanent şi, bineînţeles, a unei agende care vizează interesul imediat al cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv alegerile locale”, a declarat liderul PPDA.

Totodată, politicianul spune că „blocul ACUM rămâne deschis pentru a căuta soluţii constituţionale, legale şi morale cu cei care au declarat că vor deoligarhizarea, vor ca statul acesta să continue ca şi stat de drept nu ca şi un stat capturat. În măsura în care oamenii ăştia (n.r. socialiştii) vor trece peste frică, vor prinde la curaj, vor fi determinaţi să se bată, să se alăture nouă în războiul cu mafia, cu sărăcia, cu exodul masiv din ţară – bineînţeles, dar deocamdată nu-i vedem să facă aşa ceva”, a menţionat deputatul.

Despre alegerile locale, Andrei Năstase spune că scrutinul este amânat pentru că nici PDM, nici PSRM nu ar avea şanse să câştige funcţia de primar al municipiului Chişinău. Liderul PPDA a lăsat să se înţeleagă că scrutinul este amânat inclusiv pentru că el ar intenţiona să candideze din nou pentru funcţia de edil al Capitalei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite