Andrei Năstase: Ceea ce se întâmplă la Chişinău se numeşte uzurparea puterii în stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, ministru de interne numit în Guvernul Maiei Sandu, spune că situaţia în care s-a pomenit Republica Moldova se numeşte uzurparea puterii în stat. Declaraţiile au fost făcute în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Potrivit lui, primul episod al uzurpării puterii în stat s-a produs cu mult timp înainte, atunci când a avut loc împărţeala de funcţii între politicieni, iar acum este un nou episod pentru care va răspunde un grup restrâns de oameni. Dintre aceştia, potrivit lui, vor fi şi judecători de la Curtea Constituţională. „Ăştia, dacă nu-şi revizuiesc foarte repede hotărârile, vor ajunge la puşcărie”, a declarat politicianul.

De asemenea, actualmente, în Republica Moldova are loc un puci la care este complice conducerea forţelor de ordine. Potrivit lui, „există o huntă care nu se vrea dusă de la putere”.

Totodată, Andrei Năstase spune că această situaţie ambiguă în care a fost formată o majoritate parlamentară, dar nu este recunoscută de Curtea Constituţională, se va mai menţine. „Suntem criticaţi pentru o alianţă cu socialiştii cu care vrem să scăpăm ţara de oligarhi, dar nimeni nu se uită dincolo să vadă această coaliţie dintre Plahotniuc, Şor şi aşa-zişii independenţi. De ce Oleinic, Şor nu vin la Parlament?”, se întreabă liderul PPDA.

Despre o eventuală candidatură a sa la alegerile locale din municipiul Chişinău, Andrei Năstase spune că se simte obligat să se întoarcă la chişinăuieni. Totodată, politicianul spune că vrea să-şi ducă „misiunea” până la capăt în funcţia de ministru de interne. „În condiţiile în care nu este numită data alegerilor locale, în condiţiile în care am intrat în acest război, lăsaţi-mă să-mi duc crucea până la capăt sau cel puţin să pun bazele unui Minister de Interne”, spune liderul PPDA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite