Andrei Năstase cere ridicarea imunităţii parlamentare şi tragerea la răspundere penală a lui Vlad Plahotniuc, dar şi a judecătorilor Curţii Constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Ministrul de Interne al Republicii Moldova, Andrei Năstase, a semnat un denunţ pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, dar şi pe numele judecătorilor Curţii Constituţionale (CCM), pe care îi acuză de uzurparea puterii de stat şi solicită Procuraturii Generale să investigheze acest caz.

Andrei Năstase consideră că, prin deciziile CCM din 7-9 iunie, magistraţii, încălcând Constituţia, au încercat să-l menţină pe Vlad Plahotniuc „abuziv la putere”, precum şi de a asigura „o legalitate aşa-zisului guvern condus de Filip Pavel”.

„Accentuez că judecătorul Apolschi Raisa este naşa de cununie a numitului Plahotniuc Vladimir şi este exponentă a Partidului Democrat. Reşetnicov Artur a fost şi el membru al aceluiaşi partid până la numirea în funcţie. Poalelungi Mihai este cunoscut ca fiind un consultant personal de-al lui Plahotniuc Vladimir, iar Gurin Corneliu, de asemenea, este un interpus de-al lui Plahotniuc Vladimir, care, prin anumite metode necunoscute încă (posibil şantaj şi corupere), controlează, in corpore, toţi membriiactuali ai Curţii Constituţionale”, se arată în denunţul semnat de Andrei Năstase.

Andrei Năstase a solicitat ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vlad Plahotniuc şi iniţierea urmării penale atât pe numele democratului, cât şi pe numele judecătorilor CCM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite