Politică

articolul anterior articolul urmator

Andrei Năstase a depus la CSJ o cerere de revizuire a deciziei de invalidare a alegerilor

2
11 Jul 2018 16:20:42
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Reprezentantul legal al primarului ales Andrei Năstase, Dumitru Pavel, a depus la Curtea Supremă de Justiţie o cerere de revizuire a deciziei prin care au fost anulate alegerile locale noi desfăşurate în Chişinău. Cererea a fost depusă deoarece în dosarul electoral au apărut circumstanţe noi, transmite IPN.

Dumitru Pavel, reprezentantul legal al lui Andrei Năstase, a transmis presei o notă informativă. Potrivit căreia, s-a depistat că la judecarea cererii de recuzare a completului de judecători Druţă, Gafton şi Burduh a participat un judecător care nu era în drept să deţină calitatea de magistrat, dat fiind atingerea plafonului limită de activitate de 65 de ani. 

În pofida acestui fapt, judecătoarea Oprea Iuliana activează până în prezent şi a judecat atât cererea de recuzare, cât şi alte cauze.

Potrivit lui Dumitru Pavel, temeiul dat reprezintă un motiv de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători compromişi, având în vedere că despre aceasta s-a aflat ulterior. Mai mult, acest lucru conduce la invalidarea şi a încheierii Curţii Supreme de Justiţie prin care recursul depus a fost declarat inadmisibil.

Reprezentantul legal al lui Andrei Năstase atenţionează că într-un caz similar Republica Moldova deja a fost condamnată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, constatările Curţii expuse în acea hotărâre fiind valabile şi în prezenta cauză. 

Astfel, se optează pentru rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei hotărâri bazate pe lege, ceea ce înseamnă validarea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chişinău.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Veronica Savcenco
11.07.2018, 17:40:52

Andrei Năstase încă mai are fățărnici de a face astfel de declarații, știind că a încălcat în mod conștient legea?!

Munteanu Ion
11.07.2018, 19:39:44

Am asa o impresie ca circul a plecat la Frankfurt da Nastase si clownii lui au ramas