Andrei Năstase, despre contestaţia PDM depusă la CEC: Se tem de prezenţa masivă a oamenilor la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Copreşedintele Blocului electoral ACUM Andrei Năstase spune că prin contestaţia pe care Democraţii au depus-o la CEC, aceştia nu fac decât să arate marea spaimă de prezenţa masivă la vot a oamenilor.

„Am luat act de această contestaţie depusă de PD şi analizăm cu colegii mei, inclusiv cu fostul judecător la CEDO, domnul Stanislav Pavlovschi. Iată că în vreme ce guvernarea încalcă flagrant legislaţia, iar abuzurile zilnice ale lui Plahotniuc, Dodon, Şor, de o magnitudine maximă, sunt ignorate în mod flagrant, această contestaţie nu face decât să arate marea spaimă a acestui regim de prezenţa masivă la vot a oamenilor. Tot ceea ce facem noi e perfect legal şi democratic. A chema oamenii să iasă la vot înseamnă democraţie”, a declarat Andrei Năstase, pentru JurnalTV.

Potrivit lui, cei care lucrează cu ipoteza că pot frauda şi aceste alegeri parlamentare, că se poate repeta scenariul halucinant de anul trecut, trebuie să înţeleagă şi să analizeze consecinţele unei astfel de decizii.

„Care pot fi aceste consecinţe? Întâi de toate, riscul nerecunoaşterii alegerilor de către lumea civilizată, izolarea RM de lumea civilizată, reacţia dură şi fermă a comunităţii internaţionale, a statelor membre ale UE, a instituţiilor UE, a SUA, a instituţiilor financiare internaţionale, a Consiliului Europei, a CEDO. Şi cea mai importantă reacţie la care mă aştept este reacţia oamenilor de acasă şi din diasporă la un asemenea dezmăţ”, a mai afirmat Năstase.

Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a depus o contestaţie la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care cere sancţionarea Blocului electoral ACUM, format din Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Platforma Demnitate şi Adevăr (PDA), pentru că ar fi încălcat legislaţia electorală. PDM susţine că au fost comise încălcări similare cu cele care au dus la anularea alegerilor din Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite