Andrei Năstase: Incompetenţa guvernării PAS întrece orice măsură. O asemenea bătaie de joc n-am mai avut demult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Andrei Nastase FOTO Newsmaker.md
Maia Sandu si Andrei Nastase FOTO Newsmaker.md

Preşedintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase, se arată critic faţă de activitatea actualei guvernări şi spune că Guvernul Gavriliţa este complet ineficient. Năstase spune că Moldova este prost condusă de actuala guvernare, iar meritul gestionării corecte a crizei refugiaţilor nu este al autorităţilor, ci al cetăţenilor, notează IPN.

Andrei Năstase spune că lucrurile stau prost şi în Parlament, acolo unde o majoritate de 63 de mandate nu poate genera idei de proiecte de lege care să îmbunătăţească viaţa oamenilor.

Năstase şi-a manifestat dezamăgirea faţă de modul în care PAS gestionează criza economică şi de securitate pe care o parcurge societatea. Andrei Năstase califică Guvernul Gavriliţa drept total ineficient şi spune că în Executiv primează interesele politice.

„Incompetenţa pe care o etalează acest Guvern întrece orice măsură, iar această incompetenţă duce la păgubirea populaţiei. O asemenea bătaie de joc Republica Moldova n-a mai avut demult. Lucrurile sunt catastrofale, oamenii nu mai au încredere în ziua de mâine. Nu au venituri care să le permită plata gazului, a energiei electrice. Şi cel mai important lucru, s-a instaurat frica în societatea noastră. Şi asta e foarte grav. În ţările direct implicate în război, lucrurile merg mai bine decât în Republica Moldova, vorbesc din punct de vedere economic. O asemenea inflaţie nu avem nici măcar în Ucraina. În ţările din est şi din vest se reuşeşte gestionarea crizelor mult mai bine. Ai noştri şi pe timp de ciumă consideră că trebuie să facă politică”, a spus Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Freedom cu Dorin Galben” de la TV8.

Andrei Năstase spune că guvernarea PAS a numit în funcţii importante în stat oameni obedienţi partidului care nu dau dovadă de competenţă şi profesionalism. De asemenea, potrivit lui Năstase fracţiunea Platformei DA din fosta legislatura era mult mai pregătită decât actualii deputaţi PAS.

„Responsabil în această ţară este prim-ministrul şi preşedintele ţării şi, pe alocuri,  preşedintele Parlamentului, fiind şi preşedintele PAS, care are majoritate covârşitoare, 63 de mandate. Ei n-au cu ce se ocupa în Parlament. Pentru că nu produc, nu fac proiecte de legi. Criza refugiaţilor ne-a redescoperit ca naţie. Dar au fost oamenii. Ceea ce au făcut autorităţile a fost PR politic, gâlceavă cu primarul Chişinăului. Ştim că este greu să gestionezi o criză cum este cea prin care trecem, dar este prea multă incompetenţă. Şi e incompetenţă nu doar la nivel central, sunt oameni care au fost puşi în funcţii în instituţii de stat şi ei nu ştiu cu ce se ocupă”, a mai spus Andrei Năstase.

Anterior şi fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza a spus că există domenii de activitate în Executiv care necesită remanieri guvernamentale. Sturza a menţionat  Ministerul Economiei, al Agriculturii şi Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite