Andrei Năstase îşi propune înfiinţarea unui Departament de combatere a drogurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Năstase
Andrei Năstase

După alegerile din 11 iulie, după accederea în Parlament şi, ulterior, ca parte a Guvernului Moldovei, Platforma DA va propune pedepse mult mai drastice pentru traficanţii de droguri, ani grei de puşcărie şi înfiinţarea unui departament special, cu puteri sporite şi ofiţeri şcoliţi în străinătate, după modelul din SUA (Departamentul de combatere a drogurilor).

Sunt declaraţiile liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care spune că cele 235 de kilograme de heroină, capturate acum câteva zile, certifică faptul că Moldova a revenit pe ruta internaţională a transportului de stupefiante şi că ţara este folosită drept una dintre porţile de intrare în Uniunea Europeană a drogurilor, transmite IPN.

„Înseamnă că mafioţii au găsit din nou vulnerabilităţi în sistemul nostru de securitate şi, mai grav, pot exista inclusiv indicii de complicităţi şi corupţie ale unor angajaţi din structurile de stat”, a spus Andrei Năstase. Politicianul atenţionează că, de aici, derivă două consecinţe negative. O parte din droguri rămân în Moldova şi sunt consumate de concetăţeni de-ai noştri. Destine frânte, familii destrămate, vieţi irosite. Iar celelalte cantităţi de stupefiante, ajunse în Occident, pe lângă vieţile pe care le nenorocesc acolo, mai transmit un mesaj: că au intrat în Europa prin Moldova, că avem instituţii de control slabe sau corupte, că nu suntem pregătiţi de aderarea la UE.

Nastase aminteşte că, în perioada cât a fost ministrul al afacerilor interne, le-a cerut lucrătorilor din toate structurile toleranţă „zero” în faţa corupţiei şi a acestui fenomen, iar, drept dovadă, sunt traficanţii prinşi şi schemele demantelate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite