Andrei Năstase: „La alegeri anticipate am putea să mergem doar în cazul în care sistemul electoral va fi modificat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele Blocului ACUM Andrei Năstase consideră că alegerile anticipate îşi au rostul numai dacă vor fi organizate în cadrul sistemului electoral proporţional, dar nu în cel mixt, precum au fost desfăşurate alegerile din 24 februarie.

„Din punctul nostru de vedere, aceste alegeri au fost fraudate, iar faptul că nu s-au respectat recomandările Comisiei de la Veneţia întăreşte această opinie a noastră. Noi considerăm că la alegeri anticipate am putea să mergem doar în cazul în care sistemul electoral va fi modificat şi vom face toate demersurile în acest sens”, a declarat Andrei Năstase pentru Europa Liberă.

Liderul PPDA a subliniat că Blocul ACUM va iniţia agenda proprie pe care o va propune tuturor deputaţilor.

„Agendă legată de anticorupţie, de reformarea justiţiei, de reformarea sistemului electoral, inclusiv revenirea la sistemul electoral proporţional. Sigur că în condiţiile în care cele două partide oligarhice sau candidaţii acestor partide nu vor dori acest lucru şi vor considera că trebuie să mergem la anticipate pe sistemul nou, vom decide împreună cu colegii noştri din blocul ACUM cum procedăm în continuare, pentru că nu putem să ne permitem încă o fraudă de o asemenea anvergură, de asemenea amploare cum s-a produs la ultimele alegeri parlamentare”, a mai spus Năstase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite