Andrei Năstase: Suntem martorii unei alianţe nedeclarate dintre PSRM, PDM şi Partidul Şor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Blocului ACUM, care au convocat pentru astăzi, 21 mai, „sesiunea specială” a Parlamentului, susţin că între Partidul Socialiştilor, Partidul Democrat şi Partidul Şor există o alianţă nedeclarată, „care funcţionează împotriva poporului”. La sesiune s-au prezentat doar deputaţii ACUM, iar liderii blocului au declarat că cele trei entităţi ar trebui să-şi asume public paralizarea activităţii Parlamentului, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că, propunând întrunirea parlamentarilor, astăzi, în şedinţă specială, Blocul ACUM a mai făcut o încercare de deblocare a situaţiei din Parlament. Astfel, formaţiunea şi-a dorit să iniţieze procesul de desemnarea a organelor de conducere a legislativului, dar şi pentru a vota „pachetul de legi antioligarhice, menit să elibereze instituţiile statului din captivitate”:

„După ce am făcut şi alte invitaţii, inclusiv la grupul de lucru, şi această invitaţie a fost refuzată de către fracţiunea socialiştilor, următoarea acţiune cu care am venit noi a fost să convocăm această şedinţă în sala Parlamentului, pentru că au fost refuzate celelalte forme de discuţii”, a menţionat Maia Sandu. Politiciana a spus că Blocul ACUM este în continuare deschis să discute aceste legi şi modul în care se poate ajunge la votarea lor, iar dacă nu va fi un răspuns pozitiv, atunci cei care nu răspund trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru alegerile anticipate.

„Suntem cu toţii martori la faptul că în prezent, de facto, există o alianţă, o majoritate nedeclarată, neasumată, o majoritate compusă din parlamentarii PSRM, PDM, ai acestui partid numit Şor. Şi această majoritate funcţionează împotriva cetăţenilor Republicii Moldova, împotriva ţării. Această majoritate a făcut nefuncţional un Parlament întreg, forumul suprem legislativ al ţării, din toate punctele de vedere”, a declarat Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr.

După ce Blocul ACUM a anunţat şedinţa, Partidul Socialiştilor a emis un comunicat de presă în care declară propunerea de a organiza şedinţa Parlamentului ca fiind nefondată şi care nu merită să fie luată în considerare. „Fracţiunea Partidului Socialiştilor subliniază că pentru a depăşi criza politică este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină, cel puţin, privind alegerea în prima etapă a conducerii Parlamentului”, se spune în comunicat. Partidul Socialiştilor confirmă „disponibilitatea şi interesul său pentru crearea unei majorităţi parlamentare stabile şi a unui guvern de coaliţie care să depăşească criza politică, în conformitate cu decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite