Andrei Năstase: Nu ne dorim alegeri anticipate, dar dacă ele vor avea loc vom merge la oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, copreşedinte al blocului ACUM spune că formaţiunea pe care o reprezintă nu îşi doreşte alegeri anticipate, dar dacă acest lucru se va produce, va merge la alegători pentru „a le explica cum stau lucrurile”. Declaraţia a fost făcută de politician la emisiunea „Important” de la TVC21, transmite IPN.

„Nu ne dorim alegeri anticipate, dar dacă ele se vor produce, vom merge la oameni, o să le explicăm cum stau lucrurile, cine a făcut o alianţă pentru a paraliza activitatea Parlamentului, cine nu a vrut să iasă la serviciu”, a afirmat politicianul.

Andrei Năstase se întreabă de ce Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor nu-şi asumă guvernarea, dacă în spaţiul public sunt lansate mesaje că blocul ACUM s-ar face vinovat de situaţia creată.

Despre alegerile locale, Andrei Năstase spune că preşedintele PDM Vlad Plahotniuc şi liderul neoficial al PSRM Igor Dodon caută soluţii pentru a amâna alegerea primarului general al Chişinăului de către chişinăuieni. Politicianul a menţionat că se caută soluţia ca edilul să fie ales de un consiliu. „Ce înseamnă să se înţeleagă Plahotniuc şi Dodon să anuleze alegerea de către oameni a primarului Chişinăului şi să o ducă în obscuritatea unor consilii, aşa cum era pe timpuri?”, spune liderul PPDA.

Despre adresarea la Curtea Constituţională de către preşedintele Igor Dodon pentru a fi stabilită data când şeful statului va putea dizolva Parlamentul în caz că nu se va forma o majoritate parlamentară, Andrei Năstase spune că Igor Dodon nu ar fi trebuit să se adreseze Înaltei Curţi pentru că în Constituţie scrie clar care sunt paşii care trebuie urmaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite