Andrei Năstase: Dacă nu se va reuşi identificarea unui candidat comun la prezidenţiale, PPDA va înainta propriul candidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Partidele proeuropene din Republica Moldova ar putea avea mai mulţi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Andrei Năstase a anunţat joi, 16 ianuarie, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa va înainta propriul candidat, dacă celelalte partide nu vor fi de acord cu propunerea sa privind identificarea unui candidat comun apartinic al forţelor proeuropene.

Potrivit lui Andrei Năstase, candidatul comun al forţelor proeuropene trebuie să fie unul integru, credibil, să dea dovadă de profesionalism şi capacitate de a livra rezultate.

Năstase consideră că doar unificarea eforturilor tuturor partidelor de dreapta în vederea identificării unui candidat comun va contribui la „izbăvirea acestei ţări de sărăcie, mizerie, şomaj”. 

„Am putea contribui la eliminarea corupţiei, instaurarea statului de drept, e unei economii funcţionale şi pe alte dimensiuni de dezvoltare a ţării”, a mai spus liderl PPDA.

De menţionat că deputatul PAS Sergiu Litvinenco a dat de înţeles că formaţiunea condusă de Maia Sandu nu sprijină iniţiativa PPDA şi că Maia Sandu ar urma să fie candidatul PAS la prezidenţiale. Totodată, Maia Sandu, a declarat, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, că nu va fi ceva dramatic dacă la prezidenţiale va candida şi ea, dar şi Andrei Năstase.

Tot în contextul alegerilor prezidenţiale, precizăm că liderul PUN, Octavian Ţîcu, la fel şi-a anunţat intenţia de a candida în alegeri.

Amintim că Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), condus de Andrei Năstase, îndeamnă toate forţele politice democratice să se aşeze la masa de negocieri în vederea identificării unui candidat comun pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, dar care ar urma să nu fie afiliat politic. PPDA consideră că doar în aşa fel poate fi învins candidatul socialiştilor, actualul preşedinte Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite