Andrei Năstase: Voi reforma din temelii sistemul moldovenesc de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Candidatul Platformei DA la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Andrei Năstase, îşi propune să reformeze din temelii sistemul moldovenesc de securitate şi siguranţă naţională. În acest sens, îşi propune să elimine din sistem „toţi corupţii şi slujitorii actualului regim”, pe toţi cei compromişi sau îmbogăţiţi ilegal datorită funcţiei deţinute şi să facă în aşa fel încât la comanda acestor instituţii să ajungă oameni oneşti.

Împreună cu aceşti oameni, el, în calitate de preşedinte, să garanteze siguranţă şi securitate extinsă, pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, menţionează Andei Năstase, citat de IPN.

Andrei Năstase spune că personal, dacă ajunge preşedinte, va avea toleranţă zero faţă de lumea interlopă, faţă de bandiţi, faţă de cei care şantajează astăzi mediul de afaceri şi va obliga toate instituţiile statului, în baza prerogativelor constituţionale ale preşedintelui, să cureţe Moldova „de astfel de indivizi”, până la ultimul.

Nimeni nu va mai interveni în actul de justiţie, promite candidatul. „Eu voi fi garantul independenţei justiţiei. Dar nu voi accepta ca procurorii şi judecătorii să nu-şi facă treaba la timp. Nu există niciun motiv pentru care un dosar penal de rezonanţă naţională să stea în judecată ani de zile. Cu mine preşedinte, în Republica Moldova aşa ceva nu se va mai întâmpla”, s-a angajat Andrei Năstase.

Andrei Năstase spune că nu va accepta niciodată scuze sau motive inventate pentru care deciziile luate în Consiliul Superior de Apărare să nu fie duse la îndeplinire întocmai şi la timp, iar în calitate de comandant suprem şi preşedinte al acestui Consiliu va emite ordine clare şi va impune termene de executare care nu vor mai fi încălcate de nimeni. Candidatul se declară hotărât să pună imediat capăt dezmăţului din zona de securitate şi să asigure fiecărui cetăţean siguranţa garantată de Constituţie, pentru că, consideră el, „dacă un singur cetăţean nu se simte în siguranţă în Republica Moldova, atunci întreg sistemul nostru de securitate este compromis”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite