Andrei Năstase şi Renato Usatîi, înregistraţi de CEC în cursa electorală pentru funcţia de preşedinte al ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colaj foto realitatea.md
Colaj foto realitatea.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat primii doi concurenţi electorali la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Este vorba despre Andrei Năstase, candidat din partea Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr” şi Renato Usatîi, candidat din partea Partidului Politic „Partidul Nostru”, transmite IPN.

Comisia a înregistrat simbolurile electorale pentru imprimare în buletinul de vot la alegerile prezidenţiale, a confirmat reprezentanţii cu drept de vot consultativ în CEC şi persoanele responsabile de finanţe ai respectivilor concurenţi electorali.

Comisia Electorală Centrală atenţionează că, potrivit legislaţiei electorale, campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie curent începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică pe data de 2 octombrie curent.

Amintim că, până la această oră, opt partide şi-au desemnat candidaţi în cursa pentru prezidenţiale: Maia Sandu (PAS), Octavian Ţîcu (PUN), Andrei Năstase (Platforma DA), Dorin Chirtoacă (MPU), Renato Usatîi (PN), Tudor Deliu (PLDM), Andrian Candu (Pro Moldova), Violeta Ivanov (Partidul Şor). 

Alegerile se vor desfăşura pe 1 noiembrie, iar turul doi - pe 15 noiembrie, în cazul în care în primul tur nimeni nu obţine mai mult de 50% din voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite