Politică

articolul anterior articolul urmator

Andrei Năstase solicită Procuraturii ca Igor Dodon să fie tras la răspundere penală, după ce şeful statului l-a numit pe Krasnoselski „preşedintele Transnistriei”

0
3 Aug 2020 09:59:48
Autor: Iurii Botnarenco

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a depus o sesizare la Procuratură prin care solicită ca Igor Dodon să fie tras la răspundere, după ce şeful statului l-a numit pe Vadim Krasnoselski „preşedintele Transnistriei”. Năstase consideră că declaraţia lui Dodon este un „act imoral și anticonstituțional de recunoaștere a lui Krasnoselski drept președinte al unei bucăți din teritoriul Republicii Moldova, ocupat de forțele separatiste”.

„Este o ilegalitate, care, coroborată cu operațiunea “Bolișoi paket” și tentativa de federalizare a țării pe care le-am deconspirat încă în 2018, constituie un act de trădare de țără și un grav atentat la statul Republica Moldova, care potrivit art.1 din Constituție este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil”, a scris Andrei Năstase pe Facebook.

Liderul Platformei DA susţine că „în timp ce politicienii oportuniști și populiști, ghidați de călăuzele lor externe au preferat să tacă”, el a ales să acționeze. 

„Și așa voi face mereu, pentru că președintele Republicii Moldova trebuie să fie, conform art. 77 din Constituție, garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale, nu un trădător ordinar de țară”, a mai spus Năstase.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii