Andrei Năstase solicită reluarea anchetei privind finanţarea PSRM din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr a depus la Procuratura Generală solicitare de anulare a ordonanţei din 8 iulie curent prin care s-a refuzat anchetarea finanţării PSRM cu surse din Federaţia Rusă, transmite IPN.

În cadrul unei conferinţe de presă, Andrei Năstase a spus că „ordonanţa din 8 iulie trebuie privită ca o consecinţă a trocului dintre Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc, ca ambii să evite răspunderea penală şi să îşi claseze cauzele penale pornite în privinţa faptelor lor infracţionale”.

Andrei Năstase a spus că, atunci când s-a solicitat verificarea surselor de finanţare a PSRM, au fost ataşate la materialele cauzei înregistrările discuţiei dintre preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc, atunci deputat.

Potrivit liderului PPDA, „ordonanţa din 8 iulie este nulă, deoarece încalcă prevederile legale”. De asemenea, am menţionat că „pentru a fi efectuate acţiuni de urmărire penală cu implicarea preşedintelui Republicii Moldova şi a deputatului Parlamentului Republicii Moldova era imperios necesară implicarea directă a procurorului general”.

Andrei Năstase a mai spus că „acţiunile procesuale care au stat la baza emiterii ordonanţei contestate au atestat o ignorare totală a obligaţiunilor impuse prin lege procurorului şi organului de urmărire penală de a efectua o cercetare completă, obiectivă şi sub toate aspectele circumstanţelor cauzei”.

Din înregistrarea la care face trimitere Andrei Năstase reiese că PSRM, partid pe care l-a condus Igor Dodon până a fi ales preşedinte, este finanţat de către Federaţia Rusă cu aproape 700 de mii de dolari pe lună.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite