Andrei Năstase susţine că a fost agresat fizic la una din întâlnirile cu alegătorii: Vlad Plahotniuc a activat planul mafiot de anihilare a opoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrei Nastae via Facebook
FOTO Andrei Nastae via Facebook

Copreşedintele Blocului electoral ACUM Andrei Năstase, susţine că a fost agresat fizic luni, 18 februarie, la una din întâlnirile sale cu alegătorii din comuna Băcioi. Liderul PPDA consideră că în spatele acestor acţiuni ar sta preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

„Un contingent bine pregatit de interpoli, bine coordonat şi pregătit pentru intimidarea oamenilor, a încercat să transforme întâlnirea pe care Andrei Năstase, Maria Ciobanu şi Domnica Manole au avut-o cu alegătorii din Băcioi într-un moment violent, reprobabil, extrem de periculos”, se arată într-un comunicat de presă emis de PPDA.

Potrivit formaţiunii, totul a culminat cu momentul în care „unul dintre membri echipei de bătăuşi ai lui Plahotniuc a decis să-l atace fizic pe Andrei Năstase”.

„Asa cum cele peste 7 camere de luat vederi deschise în acele momente au putut înregistra video acel moment, inclusiv aparatele celor patru observatori internaţionali prezenţi la întâlnirea de la Băcioi, între atacator şi Andrei Năstase s-a interpus un membru ACUM, iar deznodământul a fost, foarte probabil, doar amânat”, se spune în comunicat.

În document se subliniază că „poliţiştii prezenţi la eveniment au mimat doar, pe tot parcursul evenimentului, o intervenţie fermă şi legală, iar contingentul de indivizi plătiţi de Plahotniuc, printre ei aflaţi sub influenţa un substanţe halucinogene, nu a fost evacuat”.

„Facem un apel ferm către observatorii internaţionali şi le solicităm public să fie prezenţi la toate întâlnirile blocului ACUM cu alegătorii, cea ce ar facilita redactarea unor rapoarte complete şi veridice despre modul în care Partidul Democrat, cel care conduce astăzi Moldova cu sinistra complicitate a Partidului Socialiştilor, condus de facto de Dodon şi a partidului condamnatului penal în primă instanţă, Şor, obstrucţionează democraţia şi mesagerii acesteia. Facem un apel către Parlamentul European, către Comisia Europeană şi către toate cancelariile din Europa, dar mai ales către Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, reprezentată de România, să intervină cu fermitate şi să formuleze puncte de vedere în sprijinul democraţiei, statului de drept, şi a dreptului de a alege şi a fi ales”, se menţionează în comunicat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite