Politică

articolul anterior articolul urmator

Andrei Năstase: Am venit cu un program pe care aşteptăm ca oamenii de bună credinţă din Parlament să-l voteze

4
15 Mar 2019 09:15:10
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Blocul ACUM a propus un program pe care aşteaptă ca oamenii de bună credinţă să-l voteze în viitorul Parlament. Acest program include o declaraţie politică prin care s-ar recunoaşte caracterul capturat al instituţiilor statului. Afirmaţia aparţine copreşedintelui blocului ACUM, Andrei Năstase şi a fost formulată la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Potrivit lui, în partidele care au acces cu siguranţă mai sunt oameni de bună credinţă, transmite IPN.

Referindu-se la propunerea repetată a Partidului Democrat de a iniţia discuţii pe marginea formării majorităţii parlamentare, Andrei Năstase spune că ACUM nu intenţionează să joace în acest spectacol lansat de democraţi.
 
„Am spus că suntem dispuşi să discutăm cu toţi deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova, dar nu pe la cafenele, pe la ceaiuri după masă, nu cu scrisorele, bileţele, ci pe o platformă parlamentară foarte transparentă, cu prezenţa presei acolo, ca oamenii să ştie despre ce se discută”, spune copreşedintele ACUM.

„Era clar de la început că blocul nu va face alianţă cu Vladimir Plahotniuc şi cu gruparea sa care astăzi îşi spune Partidul Democrat. Totuşi, ne exprimăm speranţa că deputaţii care au acces în Parlamentul Republicii Moldova, alături de cei 26 ai blocului, vor vota propunerile lansate de ACUM”, a spus el .

Andrei Năstase spune că răspunsul blocului a fost cât se poate de clar în campania electorală. „Am venit cu un proiect de legi de „demafiotizare” pe care oricine dintre cetăţenii Republicii Moldova, dacă ar ajunge în Parlament, n-ar avea niciun fel de ezitare să-l voteze. Or, acest pachet de legi este cunoscut de PDM şi PSRM şi n-au avut decât să se expună pe marginea acestei propuneri ale noastre”, spune politicianul.

Joi, 14 martie, consiliul executiv al Partidului Democrat a lansat o invitaţie repetată Blocului electoral ACUM la dialog pentru formarea majorităţii parlamentare, afirmând că formaţiunea este gata să cedeze conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcţia de prim-ministru. ACUM a tratat cu refuz şi ce-a de-a doua invitaţie a PDM.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Curchi Vasile
15.03.2019, 09:49:43

Absurd total din partea lui Nastase si restul din echipa sa! Nu vor sa faca cu nimeni coalitie, nu se vrea la Guvernare, dar vrea ca cineva sa ii voteze proiectele! Nu pricep nimic in politica...

0 (2 voturi)
zbucium ion
15.03.2019, 10:23:54

Nu stiu cine le scrie sau le aduce (de pe la Moscova sau din Germania) "scenariile", dupa care trebuie sa iasa pe scena politica moldoveneasca Nastase si Sandu, dar un lucru e clar - aceste doua personaje sunt totalmente mediocre ca actori pe scena, nu pot sa improvizeze - ori "scenariile" dupa care se conduc sunt proaste de tot. E strigator la cer sa fii atat de INCOMPETENT in materie juridica si sa nu stii ca n-ai cum propune, discuta, examina, vota un proiect de lege inainte de a fi alese organele de conducere ale parlamentului, comisiile sale, inclusiv comisia juridica, precum si guvernul, care sa examineze propunerile si sa le avizeze, Curtea Constitutionala, daca e cazul etc.. Parca au cazut de pe Luna.

-1 (1 vot)
zbucium ion
15.03.2019, 10:51:45

Posibil, cu aceste propuneri ACUM a vrut sa discute cu potentialii parteneri de coalitie - dar cu cine? Va fi de acord PSRM sau PDM sa puna in functiile cheie in Justitie, guvern etc. persoanele ce vor trece prin "filtrele" ACUM? Dar cum sa le discute, daca ACUM refuza sa se intalneasca atat cu PSRM, cat si cu PDM?! Cine si unde sa organizeze "discutiile"despre "DEOLIGARHIZARE"?! - Liderii ACUM nu cumva sunt "extraterestrii"?! Atata STANGACIE, lipsa de experienta, incompetenta, stupoditate in comportamentul unui partid, bloc nu s-a vazut niciodata in cei 28 de ani de existenta a parlamentului RM. Sa fie, oare, acestea cele mai adecvate, destoinice persoane care sa reprezinte segmentul "autentic european"?! - E de ras si de plans pe cine au votat alegatorii.

-1 (1 vot)
Gheorghe Moldoveanul
15.03.2019, 15:51:02

ACUM trebuia să demonstreze că sunt în stare să treacă de la proteste și urlete la guvernar eși asumarea responabilităților, dar nu - și Maia și Năstase au picat testul și au arătat că sunt la fel de jalnici și incompetenți.

-1 (1 vot)