Andrei Năstase: Vom depune eforturi ca Igor Dodon să nu ajungă în al doilea mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, susţine că întregul bloc ACUM trebuie să depună eforturi ca preşedintele Igor Dodon să nu mai obţină, anul viitor, când vor avea loc alegeri prezidenţiale, al doilea mandat de şef al statului. Politicianul spune că va face tot ce-i va sta în puteri ca în fruntea statului să nu rămână Igor Dodon pentru încă patru ani, transmite IPN.

Liderul PPDA a evitat să spună dacă intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte.

„Trebuie să depunem eforturi cu toţii ca cea mai mare ameninţare pentru Republica Moldova, preşedintele Igor Dodon, să nu mai ajungă în al doilea mandat. Şi eu voi face tot ce îmi stă în puteri pentru aceasta. Voi fi coşmarul lui Igor Dodon. Văd de cine se teme, văd pe cine atacă. Aşa a făcut în 2016 Plahotniuc împreună cu Dodon”, a declarat Andrei Năstase în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Andrei Năstase nu a putut spune dacă va candida la următoarele alegeri prezidenţiale şi dacă blocul ACUM va propune unul sau doi candidaţi. Politicianul spune că pe 22 decembrie urmează să aibă loc şedinţa Congresului Naţional al PPDA şi în cadrul căreia se va discuta şi acest subiect.

Liderul PPDA a mai declarat că funcţia de ministru de interne l-a costat fotoliul de primar al municipiului Chişinău. Politicianul spune că în timpul campaniei electorale toate accidentele şi crimele care aveau loc în Republica Moldova erau puse, intenţionat, pe umerii MAI, lucru care nu se mai întâmplă în prezent.

Mai mult, Andrei Năstase spune că în campania electorală l-a afectat şi publicarea rezultatelor comisei de preselectare a candidaţilor pentru funcţia de procuror general. Potrivit lui, mulţi oameni din societatea civilă pur şi simplu nu au mai ieşi la vot după cele întâmplate.

Fostul ministru de interne regretă că Guvernul Maia Sandu a căzut atât de repede. „Eu nu mi-am propus ca această majoritate să funcţioneze la nesfârşit. Ceea ce mi-am propus eu a fost ca să asigurăm această majoritate pentru toate proiectele de dezoligarhizare pe care ni le-am stabilit prin acel acord de început, să ducem la bun sfârşit reforma justiţiei, reforma Procuraturii, anchetele de rezonanţă cum ar fi uzurparea puterii în stat, spălătoria mafiei ruseşti, anchetele de rezonanţă cu privire la finanţarea campaniilor electorale de-a lungul timpului”, a declarat Andrei Năstase.

De asemenea, politicianul regretul faptul că nu a fost duse la bun sfârşit angajamentele luate prin acordul de constituire a majorităţii PSRM-ACUM. „În acel acord se regăsea legea cu privire la audiovizual, constituirea comisiei cu privire la anchetarea evenimentelor din 7 aprilie 2009, etc”, a afirmat preşedintele PPDA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite