Andrei Popov: Dacă Vlad Plahotniuc devine prim-ministru, ar fi o umilinţă pentru oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Preşedintele Institutului pentru Iniţiative Strategice, Andrei Popov, spune că nu l-ar sfătui pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc, să devină prim-ministrul Republicii Moldova din motiv că acest fapt ar însemna o umilinţă pentru cetăţeni

„Acum, gradul de respingere în societate oarecum s-a diminuat, dar există. Asta ar fi perceput de foarte mulţi oameni, fără de care eu nu-mi imaginez Moldova, ca o palmă, ca o umilinţă. Dacă el şi prim-minstru reuşeşte să devină, oamenii mulţi pleacă”, a declarat Andrei Popov la emisiunea „Adevărul Live”. 

Întrebat dacă accederea în Parlament îl scapă de închisoare pe Ilan Şor, expertul a spus că aceste alegeri au demonstrat că „Ilan Şor este un instrument personal al lui Vlad Plahotniuc”. În opinia sa, Ilan Şor este folosit de Plahotniuc pentru a se răfui cu anumiţi oponenţi politici, inclusiv pentru a diminua din electoratul lui Igor Dodon.

Potrivit lui Popov, Ilan Şor poate sta liniştit că nu va fi condamnat până la alegerile locale din vara acestui an, pentru că Plahotniuc ar mai avea nevoie de el.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite