Andrei Spînu, despre rezultatele vizitei în Polonia: Am vorbit despre capacitatea gazelor naturale pe care o putem obţine din partea statului polon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Spînu
Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a comunicat că în urma vizitei sale de lucru efectuată în Polonia, în perioada 18-19 octombrie, a avut mai multe întâlniri la nivel înalt, iar subiectul primordial discutat a fost „furnizarea cu gaze naturale şi soluţiile de depăşire a crizei actuale în Republica Moldova.”

Andrei Spînu a declarat că s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Cancelariei Preşedintelui Poloniei şi şeful Biroului internaţional de politici, Jakub Kumoch, precum şi cu reprezentantul special pentru Moldova al Prim-ministrului Republicii Polone, Adam Eberhardt. 

„I-am informat pe ambii despre situaţia cu care se confruntă ţara noastră, astăzi, pe piaţa gazelor”, a specificat ministrul.

El a anunţat că s-a văzut şi cu ministrul Energiei de la Varşovia, Piotr Naimski. 

„Am discutat despre un parteneriat pe termen lung în furnizarea gazelor naturale din Polonia. Un proiect bilateral pe care îl tratăm cu maximă seriozitate, pentru că obiectivul nostru este ca sursele de alimentare să fie cât mai diversificate şi mai adecvate pentru depăşirea unei crize de acest calibru. Polonia este un stat prieten şi un partener de nădejde al Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a spus oficialul moldovean.

Spînu a menţionat că a discutat şi cu vicepreşedintele PGNiG (compania de stat poloneză), Artur Cieślik, despre capacitatea gazelor naturale pe care o putem obţine din partea statului polon.

„Am vorbit cu preşedintele consiliului de administraţie GAZ-SYSTEM, Tomasz Stepien. În cadrul discuţiilor, am abordat soluţiile tehnice pe care le putem implementa împreună cu partenerii polonezi, în scopul furnizării gazelor naturale în ţara noastră”, a mai spus ministrul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite