Andrei Spînu: E prematur să spunem cum vor evolua preţurile la gaze pentru moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Spînu
Andrei Spînu

Ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale, Andrei Spînu, spune că este prematur să se facă estimări cum vor evolua preţurile la gaze pentru moldoveni. „Noi avem un alt mecanism de stabilire a preţurilor pentru Moldova, care e diferit de cel de la bursele internaţionale. Chiar dacă acum se atestă o creştere mare a preţului gazului pe pieţele internaţionale, aceasta nu va afecta imediat Moldova”, a declarat Andrei Spînu, transmite IPN.

Potrivit lui, Ministerul este în discuţii cu Moldovagaz şi deja a avut loc o discuţie cu directorul companiei, în vederea stabilirii următorilor paşi până la semnarea contractului de livrare a gazelor. 

„Moldovagaz este în discuţie cu concernul rus Gazprom şi, probabil, în perioada următoare ministerul va avea discuţii şi cu Gazprom pe subiectul gazelor”, a comunicat Andrei Spînu.

Spînu a mai spus că Guvernul se gândeşte şi la un program de susţinere a cetăţenilor vulnerabili în perioada rece a anului, în caz de se va ajunge la o creştere de tarif în perioada următoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite