Politică

articolul anterior articolul urmator

Andrei Spînu: E prematur să spunem cum vor evolua preţurile la gaze pentru moldoveni

2
16 Sep 2021 01:19:06
Autor: Iurii Botnarenco
Andrei Spînu
Andrei Spînu

Ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale, Andrei Spînu, spune că este prematur să se facă estimări cum vor evolua preţurile la gaze pentru moldoveni. „Noi avem un alt mecanism de stabilire a preţurilor pentru Moldova, care e diferit de cel de la bursele internaţionale. Chiar dacă acum se atestă o creştere mare a preţului gazului pe pieţele internaţionale, aceasta nu va afecta imediat Moldova”, a declarat Andrei Spînu, transmite IPN.

Potrivit lui, Ministerul este în discuţii cu Moldovagaz şi deja a avut loc o discuţie cu directorul companiei, în vederea stabilirii următorilor paşi până la semnarea contractului de livrare a gazelor. 

„Moldovagaz este în discuţie cu concernul rus Gazprom şi, probabil, în perioada următoare ministerul va avea discuţii şi cu Gazprom pe subiectul gazelor”, a comunicat Andrei Spînu.

Spînu a mai spus că Guvernul se gândeşte şi la un program de susţinere a cetăţenilor vulnerabili în perioada rece a anului, în caz de se va ajunge la o creştere de tarif în perioada următoare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Omul UnOm
16.09.2021, 02:24:27

As fi fost mult mai curios sa vad un articol despre cum vor evolua preturile la energie si gaze pentru romani. In cazul asta nu cred ca este prematur sa spunem ca vor tot creste cu siguranta si vad ca nimeni nu face nimic. Nu inteleg de ce in Spania sau Italia guvernele pot face ceva sau macar incearca iar la noi nu exista nici o preocupare in sensul asta.

-9 (9 voturi)
Groza Carmen
16.09.2021, 07:19:14

Cum vor evolua prețurile la gaze în Transprutia și în lume? Vor evolua din pod cum vrea Rusia, aiurea, că a făcut din gaze un instrument politic, precum din NOrdStream2 și 1 în Europa. Ce să aștepți de la niște imbecili agresivi care au doar țeava de gaze infiptă în pământ, care nu dezvoltă decât arme și care fură tehnologii de peste tot in lume în tandem, alături de Chinezi? https://adevarul.ro/international/europa/un-suedez-condamnat-latrei-ani-inchisoare-spionaj-favoarea-rusiei-1_6141e4595163ec427141f4f3/index.html

-9 (9 voturi)
Modifică Setările