Andrei Spînu: Moldova caută cele mai avantajoase preţuri la energia electrică şi gazele naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Spinu
Andrei Spinu

Republica Moldova este în căutarea ofertelor la cele mai mici preţuri posibile pentru energie electrică şi gaze naturale şi salută orice sprijin care o poate ajuta să facă faţă şi să depăşească această criză cât mai curând.

Despre aceasta a comunicat vicepremierul Andrei Spânu, ministru al infrastructurii şi dezvoltării regionale, la grupul de lucru pe tema „Securitatea şi diversificarea energiei în Europa: următorii paşi spre consolidarea parteneriatului”, desfăşurat la Bucureşti, transmite IPN.

Identificarea ofertelor la preţuri mici este un obiectiv pe termen scurt. Pe termen lung, este planificată reducerea facturilor la energie prin măsuri de eficienţă energetică. Pentru a realiza acest scop, se lucrează la un program de eficienţă energetică a clădirilor publice în valoare de 75 de milioane de euro, care se află în stadiul final de aprobare. Totodată, este oferit sprijin pentru eficienţa energetică şi investiţii în diverse surse regenerabile de energie la nivel local prin intermediul programului „Satul European”. Reprezentanţii sectorului energetic sunt în căutarea resurselor financiare pentru eficienţa energetică şi utilizarea energiei regenerabile pentru clădirile rezidenţiale, a punctat oficialul.

Astăzi Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis să prelungească termenul de achiziţie a energiei electrice de către SA „Energocom” pentru perioada lunii iunie  în baza negocierilor directe. De asemenea, va fi semnat un contract de procurare a gazelor naturale în volum de 24 500 mii metri cubi, între SA „Energocom” şi SA „Moldovagaz”, la preţul de achiziţie din lunile martie-aprilie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite