Andrian Candu crede că nu vor avea loc alegeri anticipate: Deputaţii înţeleg că anticipatele pot să nu aducă soluţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrian Candu

Preşedintele Partidului Pro Moldova, Andrian Candu, susţine că în Republica Moldova este la modă ca politicienii să facă apel la organizarea alegerilor anticipate, dar mulţi deputaţi înţeleg că ele pot să nu aducă soluţii şi reprezintă costuri, incertitudine, confruntarea politică.

„Atunci când există anumite schimbări, aşa cum avem în preşedinţie, şi când există o guvernare care iată se ţine aproape pe nimic, e mai mult un fel de guvern minoritar la ora actuală cu sportul direct al socialiştilor, şi când există anumite schimbări mai mari în societate din punct de vedere politic, cred că logic ar fi să mergi la anticipate şi să aduci schimbarea şi în Parlament”, a declarat Andrian Candu la emisiunea „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Totuşi, politicianul susţine că alegerile parlamentare anticipate nu garantează faptul că într-un nou legislativ se va crea o altă majoritate pentru a guverna ţara.

„Întrebarea este ce schimbare se va aduce în Parlament după alegerile parlamentare anticipate? Cine cu cine va face majoritate? Vor fi posibile majorităţile sau de astăzi înainte vom trăii din tranziţie în tranziţie, din anticipate în anticipate şi iarăşi din dezamăgire în dezamăgire?”, a adăugat Andrian Candu.

Potrivit liderului Pro Moldova, în prezent, în Moldova este la modă să susţii că optezi pentru alegeri anticipate. „Dar mulţi deputaţi înţeleg că anticipatele pot să nu aducă soluţii, acestea sunt costuri, incertitudine, confruntarea politică”.

De asemenea, Andrian Candu precizează că este conştient de faptul că noua formaţiune politică pe care o conduce ar putea să nu intre în Parlament în cazul alegerilor parlamentare.

„Pentru a merge la alegeri parlamentare, trebuie să ai strategie, trebuie să ai mesaj, trebuie să ai echipă. Trebuie să ai mai multe chestiuni. Există variante şi variante din punct de vedere al pregătirii unei echipe pentru parlamentare. Ştiţi foarte bine că dacă echipa este bună şi se mobilizează şi echipele bune se mobilizează, ştiu cum se lucreze, de la trei la sută sau doi la sută poţi să ajungi în 4-5 luni la cinci la sută. Sunt multe chestii. Politica este o artă până la urmă”, a încheiat fostul preşedinte al Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite