Andrian Candu, despre ezitarea PAS de a semna moţiunea de cenzură: „O opoziţie divizată este în beneficiul unui singur om: Igor Dodon”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrian Candu

Liderul Partidului Pro Moldova, Andrian Candu, a comentat ezitarea Partidului Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, în ceea ce priveşte semnarea moţiunii de cenzură împotrivă Guvernului Chicu, iniţiativă propusă de Platforma DA. Potrivit lui Candu, „o opoziţie divizată este în beneficiul unui singur om: Igor Dodon”.

„Nu vrem să dăm sfaturi nimănui, dar, atunci când partidele de opoziţie nu pot cădea de acord asupra unei chestiuni simple şi esenţiale precum depunerea unei moţiuni de cenzură, oamenii de bună-credinţă încep să-şi pună întrebări şi să-şi piardă speranţa. Firesc, ei ajung să se întrebe dacă opoziţia chiar vrea să-l trimită acasă pe consilierul lui Dodon din fruntea Guvernului sau dacă totul este un joc politic, în care interesul ţării este mai puţin important decât considerentele electorale. Dodon chiar poate fi înfrânt, acum şi în toamnă, dacă opoziţia e unită şi hotărâtă”, a scris Andrian Candu pe Facebook.

Amintim că PAS a anunţat că va da un răspuns sâmbătă dacă semnează sau nu moţiunea de cenzură.

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, a declarat că textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu a fost deja pregătit şi că Platforma DA aşteaptă semnăturile deputaţilor din fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate. Slusari sugerează că PAS nu pare să fie interesat în demiterea Guvernului Chicu.

Precizăm că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunţat că formaţiunea sa are deja lista noului Cabinet de Miniştri şi că este gata să-şi asume guvernarea, deşi fracţiunea sa este formată doar din 11 deputaţi. Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că este dispusă să-l sprijine pe Andrei Năstase la funcţia de premier, dacă va fi sigură că există 51 de voturi în Parlament. Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, la fel, a declarat că este gata să sprijine învestirea Guvernului Platformei DA.

Noul Guvern poate fi învestit doar dacă votează şi deputaţii Partidului Şor. Maia Sandu a afirmat că nu va vota un Guvern care să depindă de voturile Partidului Şor, condus de Ilan Şor, condamnat de prima intanţă la şapte ani de închisoare în dosarul furtului miliardului şi care se află în căutare internaţională. Reacţia Maiei Sandu este de înţeles, pentru că asocierea cu Ilan Şor ar putea-o discredita, fapt ce nu-i convine mai ales că au rămas zile numărate până la prezidenţiale. 

Precizăm că opoziţiei nu-i ajung încă două voturi pentru a demite Guvernul, fiind necesare cel puţin 51 de voturi. Toate fracţiunile de opoziţie - PAS (15 mandate), Platforma DA (11), Partidul Şor (9), Pro Moldova (14) şi deputatul neafilat Octavian Ţîcu au în total 49 de voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite