Andrian Candu, noi dezvăluiri despre situaţia din PDM: Au existat trei grupuri - grupul Candu, grupul Nichiforciuc şi grupul Filip

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Andrian Candu a declarat, după plecarea sa din Partidul Democrat, că în formaţiunea condusă de Pavel Filip au existat trei grupuri cu viziuni distincte. Este vorba despre grupul lui Eugen Nichiforciuc, grupul lui Pavel Filip şi grupul lui Andrian Candu.

Andrian Candu a afirmat, într-o ediţie specială la PublikaTV, că grupul Nichiforciuc este cel care pledează pentru o alianţă cu Socialiştii şi „este foarte ataşat Partidului Socialiştilor şi preşedintelui Dodon”. Candu susţine că acest grup este mai apropiat de „stânga” şi are şi „interese de afaceri”. 

Potrivit lui Andrian Candu, grupul lui Filip ar fi cel care ar ezita şi nu are o poziţie clară că ar vrea la guvernare sau la opoziţie: „De exemplu, haideţi să luăm cazul declaraţiei ministrului Ciocoi. Ne aşteptam la o determinare mai mare şi mai dură faţă de o astfel de declaraţie (...) domnul Pavel Filip, în cazul de faţă, a fost mai evaziv, mai atent, nu cumva să supărăm pe unii, poate vor fi viitori parteneri de coaliţie”.

Candu a precizat că numărul de deputaţi din grupul lui Nichiforciuc şi cel al lui Filip este egal.

El a menţionează că, la un moment dat, cele două grupuri au decis să marginalizeze grupul lui Candu. Acest lucru s-ar fi întâmplat pe 15 februarie când partidul şi-a ales vicepreşedinţii.

Candu a mai spus că Dumitru Diacov a ales să fie de partea celor mulţi şi a decis să se ocupe de consolidarea celor două grupuri conduse de Nichiforciuc şi Filip.

Amintim că un grup din şase deputaţi ai Partidului Democrat au anunţat miercuri, 19 februarie, că părăsesc formaţiunea condusă de Pavel Filip. Printre aceştia sunt Andrian Candu, Sergiu Sîrbu şi Vladimir Cebotari, cei care au deţinut funcţiile de vicepreşedinte când partidul era condus de Vlad Plahotniuc, dar şi deputaţii Corneliu Padnevici, Eleonora Graur şi Grigore Repesciuc.

Deputatul Andrian Candu a adus mai multe acuzaţii la adresa noii conduceri a Partidului Democrat, subliniind că formaţiunea are o agendă ascunsă, se îndreaptă într-o direcţie greşită şi că negociază cu Partidul Socialiştilor, în secret, patru funcţii în Guvern.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, susţine că plecarea celor şase deputaţi din partid, în frunte cu Andrian Candu, a fost pregătită încă pe vremea când Vlad Plahotniuc conducea formaţiunea. Însă, atunci, această acţiune ar fi eşuat.

Liderul PDM, Pavel Filip, spune că a luat act de decizia celor şase deputaţi de a părăsi formaţiunea şi că decizia acestora era una previzibilă „având în vedere anumite evenimente din ultimele luni”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite