Andrian Candu a discutat cu Vlad Plahotniuc înainte de a părăsi partidul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Plahotniuc si Andrian Candu pdm.md

Deputatul PDM Andrian Candu a afirmat că, înainte să părăsească formaţiunea, a vorbit cu fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, care se află în căutare internaţională în cadrul unor dosare penale.

„Este adevărat că ieri seara l-am sunat şi am avut o discuţie de cinci minute. M-am simţit obligat ca în faţa unei persoane care a avut o contribuţie majoră la dezvoltarea PDM”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Publika Report” de la Publika TV.

Potrivit lui Candu, Vlad Plahotniuc a răspuns că nu se va implica. „Dumnealui a spus: Sunteţi adulţi, majori, dacă consideraţi că asta vreţi să faceţi, nu mă implic. Dacă consideraţi că asta vreţi să faceţi, fiţi determinaţi şi nu uitaţi de soarta cetăţenlor şi de viitorul ţării”, a declarat Andrian Candu.

Deputatul a menţionat că noul partid nu va avea nicio relaţie cu Vlad plahotniuc sau cu o altă persoană din exterior. „Dumnealui s-a detaşat de politicul din Moldova, nu va încerca să influenţeze, să ajute sau să împiedice, acest lucru a fost stabilit în august trecut”, a precizat Andrian Candu. 

În acelaşi timp, el a spus că are o relaţie personală cu fostul lider al PDM, relaţie la care nu vrea să renunţe. În altă ordine de idei, Candu le-a reproşat foştilor colegi de partid că mulţi dintre ei „au uitat cine i-a promovat să ajungă unde au ajuns”. 

„Foarte mulţi şi-au presărat cenuşă chiar şi acolo unde nu era necesar să-şi presară. Nu vreau să mă dezaşez de acest om, care a avut o contribuţie majoră”, a spus Candu.  

Amintim că un grup din şase deputaţi ai Partidului Democrat au anunţat miercuri, 19 februarie, că părăsesc formaţiunea condusă de Pavel Filip. Printre aceştia sunt Andrian Candu, Sergiu Sîrbu şi Vladimir Cebotari, cei care au deţinut funcţiile de vicepreşedinte când partidul era condus de Vlad Plahotniuc, dar şi deputaţii Corneliu Padnevici, Eleonora Graur şi Grigore Repesciuc.

Deputatul Andrian Candu a adus mai multe acuzaţii la adresa noii conduceri a Partidului Democrat, subliniind că formaţiunea are o agendă ascunsă, se îndreaptă într-o direcţie greşită şi că negociază cu Partidul Socialiştilor, în secret, patru funcţii în Guvern.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite