Andrian Candu, la întrevederea cu Viorica Dăncilă: Drumul Republicii Moldova spre UE este mai uşor de parcurs alături de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a declarat marţi, 27 februarie, la întrevederea cu premierul român, Viorica Dăncilă, că drumul Republicii Moldova spre UE este mai uşor de parcurs alături de România. Potrivit speakerului, dincolo de dispute politice, Chişinăul şi Bucureştiul vor desfăşura împreună „proiecte frumoase”.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Legislativ, Andrian Candu a menţionat că Parlamentul Republicii Moldova va oferi sprijin în continuare pentru implementarea proiectelor moldo-române aflate în curs de desfăşurare. 

Este vorba de proiectul de interconectare a Republicii Moldova la piaţa energetică europeană şi asigurarea securităţii energetice a ţării noastre, proiectul SMURD, susţinerea investiţiilor româneşti, inclusiv în domeniul financiar.

La rândul său, Viorica Dăncilă a menţionat că România va continua să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene, prin susţinerea mai multor proiecte comune. 

„În anul centenarului şi în cel premergător preluării preşedinţiei Consiliului UE trebuie să avem mai multe proiecte comune. România a fost şi va fi ambasadorul Republicii Moldova la nivel european”, a subliniat prim-ministrul României.

Viorica Dăncilă a propus ca prima şedinţă comună de Guverne, planificată pentru primul semestru al anului curent, să fie completată cu o şedinţă comună între Parlamentele Republicii Moldova şi României.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite